CRA: Objem dat video obsahu narostl o čtvrtinu

středa, 15. dubna 2020, 16:35 Aktuality, Internet & Mobil, Koronavirus na jaře 2020 MediaGuru

Lidé sledují více video obsahu na internetu, přenesená data v síti Českých Radiokomunikací se zvýšila o 25 procent.

Zdroj: Shutterstock

Zdroj: Shutterstock

Lidé v současné době více sledují i obsah, který jim televizní skupiny či vydavatelství nabízejí v rámci OTT služeb, tedy sledování filmů, seriálů nebo bonusů k nim na internetu. Nárůst přenesených dat v síti Českých Radiokomunikací (CRA) v posledním měsíci činí 25 %. Roste i užití HbbTV, které je ve špičkách o 40 % vyšší než v předchozím měsíci. Uvedla to ve středu společnost České Radiokomunikace.

„Zatímco dříve byl hlavní vrchol využívání OTT služeb večer, nyní se sledování rozprostřelo do celého dne,“ říká obchodní ředitel CRA Miloš Mastník. „Je vidět, že lidé mají více času a možností zvolit si, kdy budou co sledovat. Stoupá i celkový objem přenesených dat, ve srovnání s předchozím obdobím se zvýšil zhruba o čtvrtinu,“ dodal Mastník. Rozložení v průběhu celého dne lze pozorovat i u HbbTV.

České Radiokomunikace (CRA) poskytují svou infrastrukturu v oblasti OTT (over the top) služeb televizním skupinám Prima, Nova nebo vydavatelství Mafra. Jedná se tedy například o služby iPrima, Nova Plus a další.

-mav-