ČTK zdvojnásobila videa a streamy, otevřela sekci pro firmy

pondělí, 27. dubna 2020, 07:00 Aktuality, Internet & Mobil MediaGuru

Firmy a organizace využívají možnosti natáčení a distribuci videokonferencí od ČTK více než v loňském roce.

Zdroj: ČTK

Zdroj: ČTK

Dvakrát více videí a živých přenosů přes internet než ve stejné době před rokem nabízí v současnosti svým klientům Česká tisková kancelář (ČTK). Úřady i firmy podle agentury zjišťují, že v době pandemie a různých souvisejících omezení jsou videokonference a videoprezentace vhodným řešením.

Od vyhlášení nouzového stavu (tj. od 12. března) dodnes vysílala ČTK 46 videostreamů, z toho 13 placených, zprostředkovaných její PR divizí Protext. Za stejné období vloni to bylo 22 videostreamů (13 přes Protext). Jde o dvojnásobný nárůst navzdory výrazně horším podmínkám, uvedl hlavní editor ČTK Zdeněk Fučík.

ČTK videa nejen natáčí, ale slouží zároveň jako distributor obsahu přímo k cílovým skupinám. Živé přenosy bývají také distribuovány přes zpravodajský web ČTK Českénoviny.cz a na sociálních sítích. Videoreportéři ČTK natáčejí především na tiskových konferencích vlády a ministerstev, případně dalších úřadů. Zájem o jejich služby ale mají i různá profesní sdružení, například Hospodářská komora ČR, komunikační agentury nebo přímo firmy.

V současné krizové době se kvůli omezením počet placených videostreamů nezvýšil, i přesto jejich produkce v ČTK každým rokem stoupá. V roce 2018, kdy PR divize Protext se službou začala, jich bylo 41. Vloni už 80 a letos plánuje překročit stovku.

ČTK také na webu Českénoviny.cz otevřela speciální přílohu Firmy a koronavirus s podtitulem Příběhy českých firem v době pandemie. Dává v ní prostor společnostem a podnikatelům, kteří chtějí informovat o tom, jak zvládají boj s onemocněním Covid-19.

„Zveřejnění tiskových zpráv ve speciální příloze je zdarma. Další rozšířená distribuce, v níž má ČTK a její PR servis Protext široké možnosti v B2B i B2C,  sektoru, je placené,“ uvedl ředitel pro strategie Jaroslav Kábele. V dalších dnech se příloha otevře pro další firmy, které budou rovněž moci využít této příležitosti k informování o své aktuální situaci, nových nabídkách pro zákazníky nebo opatřeních proti koronaviru.

-mav-