Hudební promotéři spouštějí United Live Radio

pátek, 10. dubna 2020, 11:15 Aktuality, Rádio, Koronavirus na jaře 2020 MediaGuru

Organizátoři hudebních koncertů a festivalů spojují své síly a spouští nekomerční rádio.

Zdroj: United Live Radio

Zdroj: United Live Radio

Hudební promotéři, organizující koncerty či festivaly, se spojují a spouští v době nouzového stavu,  kdy jsou kluby zavřené a koncerty zrušené, nekomerční rádio s názvem United Live Radio. Cílem je propojit fanoušky, kterým chybí živá hudba, s organizátory koncertů a akcí. Rádio bude možné naladit na stránkách unitedliveradio.cz od 10. dubna 15 hod. po dobu 30 dní. 

Ředitelem rádia se stal dramaturg festivalu United Islands a člen skupin The Nihilists, Vanessa, Gun Dreams, Magnetik a Die alten Maschinen Moimir Papalescu, dramaturgyní se stala Barbora Šubrtová, jež se podílí na Metronome Prague. Na své si díky zapojení festivalu Brutal Assault přijdou i fanoušci metalu, vlastní tematický pořad představí i festival Let It Roll či hudební publicista Ondřej Bezr za Blues Alive. Chybět nebudou ani původní talkshow jako třeba Eccentric Talk Jakuba Horáka ve spolupráci se serverem G.cz.

Do projektu jsou prozatím zapojeny festivaly Beats for Love, Benátská noc, Blues Alive, Brutal Assault, JazzFestBrno, Festival Svojšice, Let It Roll, Metronome Prague, Open Air musicfest Přeštěnice, Pražské jaro, Respect Festival, Slovácké léto, Struny podzimu, Štěrkovna Open Music, United Islands. Z koncertních sálu jde momentálně o Forum Karlín či promotéři koncertů Fource Entertainment, Joe’s Garage, Live Nation, Obscure Promotion, Other Music a také agentura 10:15 Entertainment.

-stk-