Karlovarský filmový festival se přesouvá na příští rok

úterý, 28. dubna 2020, 09:50 Aktuality, Marketing, Koronavirus na jaře 2020 MediaGuru

Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary se letos konat nebude. Jeho 55. ročník proběhne až příští rok, v termínu 2. až 10. července 2021.

Zdroj: KVIFF

Zdroj: KVIFF

S ohledem na přetrvávající opatření vlády v souvislosti s koronavirovou krizí a kvůli jejím mezinárodním dopadům se 55. ročník Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary přesouvá na příští rok. Konat se bude ve dnech 2. až 10. července 2021.  

„Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary je jednou z nejvýznamnějších kulturních událostí u nás a jako organizátoři jsme nakonec dospěli k názoru, že hledání redukovaných nebo alternativních variant by šlo proti jeho hlavnímu smyslu, a tím je vzájemné setkávání diváků, filmových tvůrců, lidí z různých oblastí života a jejich kolektivní vnímaní filmových děl. Věřím, že síla společného prožitku při projekcích v sálech a jeho sdílení jsou nenahraditelné,“ vysvětluje prezident MFF Karlovy Vary Jiří Bartoška.

Podle organizátorů přijali partneři odklad s pochopením a vyjádřili vůli festival i nadále podporovat. Se všemi se bude nyní řešit další postup. Ministerstvo kultury navíc uvedlo, že státní dotaci udělí, i když akce v důsledku koronaviru neproběhne. 

I přesto se však bude konat tradiční přehlídka vybraných filmů Vary ve vašem kině, a to v původním festivalovém termínu od 3. do 11. července 2020. Ve dnech od 6. do 8. července se uskuteční také virtuální přehlídka projektů pro filmové profesionály KVIFF Eastern Promises. Karlovarský festival se rovněž zapojí do mezinárodního projektu We Are One: A Global Film Festival. 

-stk-