Moravští vinaři se spojují do iniciativy „To si vypijeme!“

středa, 22. dubna 2020, 11:50 Aktuality, Reklama MediaGuru

Moravští vinaři vybízejí české spotřebitele, aby upřednostňovali tuzemská vína.

Zdroj: To si vypijeme!

Zdroj: To si vypijeme!

Dopady karanténních opatření se týkají i vinařů – zavřené restaurace, omezený prodej a zákazy veřejných akcí jim zásadně změnily plány. Nyní chtějí v rámci iniciativy „To si vypijeme!“ vybídnout české spotřebitele, aby nezapomínali na lokální víno. Svou výzvu natočilo 24 moravských vinařů přes mobilní telefon. 

Video má zákazníky upozornit na to, kolik dovedností a zejména kvalitní vinařské práce mohou objevit v každé lahvi vína. „Tato aktivita vznikla spontánně a živelně jako původně jednoduchý nápad. Jsme potěšeni zájmem vinařů, kteří se k této dobrovolné akci přidali, a doufáme, že se heslo ,To si vypijeme' pořádně chytí na všech sociálních sítích,“ dodává Lucie Hotařová z tiskárny Etiflex, která stála na počátku této myšlenky. 

Ve videu se tak objevují například vinaři Mojmír Baroň z vinařství Domaine Eisgrub, Vinné sklepy Lednice, Milan Sedlák z Rodinného vinařství Sedlák, Dagmar Fialová z vinařství Sonberk, enolog Libor Jestřáb ze Šlechtitelské stanice Velké Pavlovice a další. „Na Moravě je neuvěřitelné množství různých stylů a typů vín. Je to dáno především počtem odrůd, ale také rozmanitostí terroir. To ocení především člověk, který vínu rozumí. Věřím, že těch u nás přibývá,“ dodává další z protagonistů Jan Stávek. 

-stk-