Netflix těží z přítomnosti lidí doma, přidal 16 mil. předplatitelů

středa, 22. dubna 2020, 07:45 Aktuality, Internet & Mobil, Koronavirus na jaře 2020 MediaGuru

Video služba Netflix zvýšila v prvním čtvrtletí počet předplatitelů o téměř 16 milionů. Je to dvojnásobek toho, kolik předpokládala.

Netflix, zdroj: Shutterstock

Netflix, zdroj: Shutterstock

Streamingová video služba Netflix zvýšila v prvním letošním čtvrtletí počet svých předplatitelů o 15,8 mil. a celkově jich k poslednímu březnu 2020 evidovala 183 milionů. Vyplývá to z oznámených kvartálních výsledků. Meziročně si tak Netflix v prvním čtvrtletí polepšil v počtu předplatitelů o 23 %. Výsledek tak více než dvojnásobně překonal odhady.

Výnosy společnosti rostly meziročně v prvním letošním čtvrtletí o 28 % a celkově vystoupaly na 5,77 mld. USD. Čistý zisk představoval 709 mil. USD a ve srovnání s loňským prvním čtvrtletím se zhruba zdvojnásobil.

Firma oznámila, že v současně době postupující pandemie nabízí službu, která má pro lidi smysl a kterou může provozovat vzdáleně s malými náklady. „Stejně jako ostatní služby domácí zábavy vidíme dočasně vyšší sledovanost a růst předplatitelů. V našem případě je to kompenzováno silnějším americkým dolarem, který stlačuje naše mezinárodní příjmy. Očekáváme, že sledovanost a růst počtu předplatitelů zpomalí, jakmile skončí domácí karanténa,“ napsala firma akcionářům v bilančním dopisu.

-mav-