Nova nebude v květnu účtovat storno poplatky

úterý, 7. dubna 2020, 07:30 TV, Reklama, Koronavirus na jaře 2020 MediaGuru

Televizní skupina Nova nebude na svých měřených stanicích účtovat zadavatelům reklamy storno, pokud zruší v dubnu objednané květnové kampaně.

Zdroj: TV Nova

Zdroj: TV Nova

Televizní skupina Nova se rozhodla vyjít vstříc zadavatelům reklamy a nebude jim účtovat v případě úprav v objednávkách květnových reklamních kampaní storno poplatek.

Pokud tedy reklamní zadavatel svoji květnovou objednávku ještě v průběhu dubna zruší nebo jinak ukončí, Nova ke storno poplatku nepřistoupí. Podle platných podmínek propagace by ho ale mohla vyžadovat a představoval by výši odpovídající zrušené kampani. Upuštění od storno poplatku se týká i úprav v rezervacích květnových kampaní v průběhu dubna 2020. 

Nova ale zdůrazňuje, že prominutí storno poplatku se týká vysílacího prostoru na měřených kanálech skupiny (Nova, Nova 2, Nova Cinema, Nova Action, Nova Gold) a platí pro kampaně v měsíci květnu 2020

Jde tak o změnu v dosavadním přístupu. Televizní skupiny dosud řešily požadavky zadavatelů reklamy na přesouvání nebo rušení kampaní individuálně. Někteří zadavatelé v průběhu března a dubna využili svých zaplacených reklamních časů a zařadili sociálně prospěšné kampaně. 

-mav-