Nova zahajuje iniciativu Nastartujme Česko, odvysílá k ní speciál

čtvrtek, 16. dubna 2020, 11:50 Aktuality, TV, Koronavirus na jaře 2020 MediaGuru

Televize Nova spouští iniciativu na podporu české ekonomiky Nastartujme Česko. Ve čtvrtek večer odvysílá diskuzní speciál, kterým iniciativu zahájí.

Zdroj: TV Nova

Zdroj: TV Nova

Televize Nova odvysílá ve čtvrtek 16. dubna od 21:25 diskuzní speciální pořad Nastartujme Česko. Spustí tím svou iniciativu na podporu české ekonomiky, která nese stejný název. Iniciativa má za cíl rozšířit povědomí o tom, jak každý z nás může pomoci nastartovat českou ekonomiku v různých oblastech.

Ve čtvrtečním diskuzním pořadu Nastartujme Česko budou nad tématem současné koronavirové krize a nad jejím dopadem na ekonomiku a na společnost jako celek debatovat hosté z řad politiků, odborníků i zástupci médií – ministr vnitra Jan Hamáček, ministryně financí Alena Schillerová, ekonom Lukáš Kovanda, politolog Jan Kubáček, epidemiolog Rastislav Maďar a šéfredaktor Blesku Radek Lain. Diskuzi budou moderovat Rey Koranteng a Michaela Šmídová.

Rey Koranteng, foto: TV Nova

Rey Koranteng, foto: TV Nova

Michaela Šmídová, foto: TV Nova

Michaela Šmídová, foto: TV Nova

Iniciativa je ale širší a obsahuje vedle speciálu i další aktivity. Televize Nova ve svém vysílání dál nabídne reportáže, ve kterých se několik malých firem a živnostníků podělí o svoji zkušenost s dopady pandemie. Zároveň televize nabídne i přehled projektů, do kterých se diváci mohou zapojit. První reportáž z řady Nastartujme Česko bude zařazena do nedělních Televizních novin.

„Současná situace je velká výzva, ale akutně vnímáme i nutnost dívat se dopředu a podpořit naši ekonomiku, aby se co nejrychleji vrátila na úroveň, na kterou jsme byli zvyklí před pandemií. Věříme, že tomu může napomoct každý z nás, a proto chce televize Nova inspirovat lidi, jak na to," shodují se generální ředitelé TV Nova Klára Brachtlová a Jan Vlček.

Přehled projektů, rady a tipy, jak nastartovat Česko budou postupně doplňovány na stránce webu TN.cz.

V případě, že diváci vědí o jakékoli iniciativě nebo aktivitě, která se snaží nastartovat ekonomiku nebo mají nápad, jak pomoci lokálním podnikatelům a živnostníkům, mohou dát vědět na facebookové stránce nebo využít e-mail nastartujmecesko@nova.cz.

-mav-