Óčko Star zařazuje víc české hudby, upravuje grafiku

čtvrtek, 30. dubna 2020, 12:00 Aktuality, TV MediaGuru

Hudební stanice Óčko Star navyšuje od května podíl české a slovenské hudby a zjednodušuje grafiku.

Zdroj: TV Óčko

Zdroj: TV Óčko

Hudební televize Óčko Star upravuje od května vysílací schéma, hudební dramaturgii a zjednodušuje grafiku. Ve vysílání se má objevit více české a slovenské hudby na podporu domácích interpretů, přibude rockový playlist pro fanoušky tvrdší hudby, prodlouží se playlisty Osmdesátek a Devadesátek a zjednoduší se grafika lišty s informacemi o klipech. Hudební dramaturgie se ještě více zaměří na časem ověřené hity největších hvězd od 80. let po první dekádu nového století.

Diváci najdou ve vysílání nově dva bloky věnované pouze české a slovenské hudbě, a to každý den od 8:00 do 9:00 a od 12:00 do 13:00. Hudební stanice tak reaguje na současnou krizovou situaci, která významně zasáhla i domácí hudební tvorbu.

„Hudba a její sledování v médiích a na nejrůznějších platformách pomáhá lidem překonávat současnou krizi. Vidíme to na sledovanosti našeho vysílání i na reakcích diváků a fanoušků na sociálních sítích. Vysíláme koncerty domácích interpretů včetně těch ‚bez publika’, přinášíme aktuální rozhovory s domácími interprety a nyní i navyšujeme podíl domácí hudby ve vysílání,“ uvedl generální ředitel televize Štěpán Wolde.

Zdroj: TV Óčko

Zdroj: TV Óčko

Od víkendu Óčko Star také rozšiřuje playlistové pořady Osmdesátky a Devadesátky zaměřené na hity minulého století. Do vysílání je také zařazen pořad pro rockovou hudbu Rock Star. Vysílat se bude každé úterý od 17:00 do 18:00 a v repríze v neděli od 23:00 do půlnoci. Jednou měsíčně poběží ve stejném čase také první česká rocková TV hitparáda s názvem TV Rockparáda připravovaná společně s Fajn Rock rádiem.

-mav-