PNS rozváží respirátory zakoupené skupinami J&T a EPH

čtvrtek, 9. dubna 2020, 11:55 Aktuality, Tisk, Koronavirus na jaře 2020 MediaGuru

Distributor tisku, společnost PNS, rozváží na své náklady ochranné pomůcky od skupin J&T a EPH pro domovy seniorů a další centra.

Zdroj: MediaGuru.cz

Zdroj: MediaGuru.cz

Skupiny EPH a J&T pokračují v podpoře lidí z nejohroženějších skupin a v týdnu po Velikonocích jim doručí dalších více než 200 tisíc respirátorů. První várka ve výši 200 tisíc respirátorů už byla rozvezena. Postarala se o to První novinová společnost (PNS), která dodávky respirátorů rozvezla na své náklady. Postará se také o distribuci další várky. „Bezplatná distribuce je možná jen díky mimořádně vstřícnému přístupu ze strany PNS,“ uvedly skupiny v tiskovém oznámení.

Respirátory jsou rozváženy do domovů seniorů, center sociálních služeb, hospiců nebo Alzheimer center. Tyto domovy a centra se o zásilky respirátorů KN95 s úrovní ochrany FFP2 mohou hlásit na webových stránkách. Vyplní kontaktní údaje a upřesní požadavky ve formuláři.

„Využili jsme naši logistickou infrastrukturu pro rozvoz tisku. Zásilku respirátorů jsme přijali v našem pražském provozu, kde následně proběhlo roztřídění a příprava balíků pro osm regionálních závodů podle kusů respirátorů požadovaných v jednotlivých oblastech,“ vysvětluje provozní manažer PNS Marek Watier.

„Bereme to jako náš bezplatný příspěvek k zajištění ochrany těch lidí, které současná koronavirová pandemie ohrožuje nejvíce, a budeme v těchto aktivitách pokračovat,“ dodává člen představenstva PNS Petr Novák zodpovědný za provozní aktivity.

V první várce bylo rozvezeno 200 tisíc kusů, v druhé výzvě je k dispozici dalších 220 tisíc respirátorů.

Skupiny J&T a EPH vyčlenily na pomoc Slovensku a Česku dohromady přes 215 mil. Kč, přičemž na každou zemi je určena polovina. Celkem bylo zatím do Česka a Slovenska dodáno 1,5 mil. chirurgických roušek, 1,15 mil. respirátorů N95 a KN95, 30 tisíc ochranných obleků, 25 tisíc ochranných brýlí a 50 tisíc testů.

-mav-