Starbucks otevírá u vybraných kaváren výdejová okénka

úterý, 14. dubna 2020, 10:10 Aktuality, Retail, Koronavirus na jaře 2020 MediaGuru

Kavárenský řetězec Starbucks zprovoznil na vybraných pobočkách výdejová okénka.

Zdroj: Shutterstock

Zdroj: Shutterstock

Kavárenský řetězec Starbucks reaguje na uzavření svých poboček v důsledku pandemie koronaviru zprovozňováním výdejových okének. V současné chvíli je jich k dispozici sedm v Praze a jedno v Brně, konkrétně se jedná o pražské pobočky na Andělu, I. P. Pavlově, v pasáži Archa, ve Spálené, v Dejvicích, v kancelářském parku Meteor v Karlíně a ve Vokovicích, v Brně je k dispozici na náměstí Svobody. 

Kromě toho Starbucks nabízí i možnost objednat si vybrané produkty domů, a to přes služby Dáme Jídlo nebo Uber Eats. Nechat dovézt si mohou zákazníci teplé a studené nápoje, dezerty, kapsle Starbucks by Nespresso či zrnkovou kávu, kterou si lze nechat čerstvě namlít těsně před doručením.

„Současně myslíme také na komunitu a lidi, jichž se vládní opatření dotýkají nejvíce. Organizujeme bezplatné stravovací zásilky do nemocničních zařízení a testovacích center. Našim partnerům z uzavřených kaváren také nabízíme možnost účastnit se dobrovolnických aktivit,“ dodává Michal Holotík, Brand Manager Starbucks CZ&SK. 

Ke zprovozňování výdejových okének přistoupily v době nouzového stavu i další řetězce a gastro provozovny. Rychle zareagoval například řetězec Bageterie Boulevard, který k tomu navíc spustil i e-shop. K přehledu výdejů po celé republice také vznikly souhrnné mapy, například na Kdesenajim.cz, Vyzvednisi.cz nebo agregátor Mealio.cz

Do Česka přichází agregátor donáškových služeb Mealio

pondělí 6. dubna 2020

-stk-