Startuje nový web s regionálním zpravodajstvím ZUlice.cz

úterý, 14. dubna 2020, 16:30 Aktuality, Internet & Mobil MediaGuru

Společnost Strategic Consulting spouští nový web s regionálním zpravodajství ZUlice.cz.

Zdroj: ZUlice.cz

Zdroj: ZUlice.cz

Nový web s regionálním zpravodajství ZUlice.cz spouští společnost Strategic Consulting. Cílem nového digitálního projektu je stát se informačním prostředkem o dění v Česku na lokální úrovni pro všechny obyvatele země. 

„Každý den přinášíme desítky čerstvých zpráv z Prahy a regionů. Co je ale podstatné, máme tým zkušených redaktorů, kteří se ve svých městech pohybují desítky let, nejsou to žádní studenti, kteří píší od stolu," uvádí ředitelka Strategic Consulting Iveta Šavelová. 

Redakce je složená z redaktorů, kteří mají postupně obsadit všechny kraje. Redakční tým tvoří mimo jiné specialista na Prahu Ivan Kuptík, pražský redaktor Jan Bělohubý nebo bývalý šéfredaktor bulvárního Ringu Martin Dudek. Z krajánků je v týmu například Petros Martakidis z Vysočiny. Web vyvíjeli programátoři sdružení ve firmě Listify Petra Venclíka. 

Čtenáři se mohou na redakci kdykoliv obrátit se svými příběhy nebo náměty. Ta jejich kauzy prověří a následně zveřejní. Web umožňuje také lokálním politikům a aktivistům zveřejňovat své myšlenky v rubrice Názory a oslovuje i místní podnikatele.

Společnost Strategic Consulting byla založena v roce 1999.  V rámci své sítě Český domov vydává 48 lokálních novin a časopisů s nákladem přes 2,1 milionu výtisků. Od roku 2010 vydává magistrátní titul Brněnský Metropolitan, od roku 2014 čtrnáctideník Naše Praha.

-stk-