Ve finále Sabre Awards mají Češi deset nominací

úterý, 7. dubna 2020, 07:20 Aktuality, PR MediaGuru

Do finále regionální soutěže Sabre Awards, oceňující PR počiny, se probojovalo O2, Kofola či Pivovar Litovel.

Zdroj: FB PRovoke

Zdroj: FB PRovoke

Regionální soutěž Sabre Awards, oceňující nejlepší PR počiny uplynulého roku, zveřejnila svůj shortlist. České práce jsou ve finále zastoupeny početněji, než tomu bylo v uplynulých letech zvykem. Celkem mají Češi deset nominací, z toho dvě připadají společnosti O2, po jednom má Kofola ČeskoSlovensko, Česká asociace pojišťoven, Pivovar Litovel, Assa Abloy, Jack Daniel's, Veba, Suverénní řád Maltézských rytířů nebo projekt „9 proti kolapsu zdravotnictví“. 

O2 se do finále dostalo ve dvou kategoriích – v kategorii Guerilla Marketing bodovalo s projektem zvonících telefonních budek pro demokracii, v kategorii Telecommunication se svým vzdělávacím projektem České děti v online prostoru, na němž se podílela i agentura FleishmanHillard.

Kofola ČeskoSlovensko získala nominaci za česko-slovenský projekt Kamilka v kategorii Cause-Related Marketing. V regionální kategorii Central Eastern Europe drží Češi celkem dvě želízka ohni – po jednom má Česká asociace pojišťoven s agenturou BeefBrothers a Pivovar Litovel s agenturou ADison. V kategorii Home & Furniture se do užšího výběru prosadila firma Assa Abloy se svou kampaní „Klíče ke svobodě“, na které spolupracovala s agenturou AC&C Public Relations. V kategorii Marketing to Men se do finále dostala značka whiskey Jack Daniel's a agentura Pram Consulting. V rámci kategorie Issues Management zaujala kampaň Suverénního řádu Maltézských rytířů, který se zasadil o vytvoření venkovní galerie z Lennonovy zdi, nebo projekt společnosti Veba a agentury Ewing PR. Ta má ještě jedno želízko v kategorii Public Affairs s kampaní „9 proti kolapsu zdravotnictví“, na které spolupracovalo devět různých zdravotnických organizací. 

Celý shortlist naleznete zde. 

-stk-