Web Echo24.cz upravil design, snížil množství reklamy

středa, 15. dubna 2020, 08:45 Aktuality, Internet & Mobil MediaGuru

Zpravodajský web Echo24.cz změnil po třech letech svůj design, má odkazovat na serióznost, uměřenost a konzervativní pohled na svět.

Zdroj: Echo Media

Zdroj: Echo Media

Zpravodajský web Echo24.cz upravil po třech letech svůj design. Na home page (HP) se má také objevit méně reklamy, Echo tím chce zdůraznit svoji preferenci na předplatitele, píše šéfredaktor Dalibor Balšínek.

„Nyní budou všichni předplatitelé Echo24 bez robotické, často obtěžující, nanicovaté reklamy z tupých reklamních systémů, nad kterými nemáme vůbec žádnou kontrolu, a proto také za ni nechceme nést odpovědnost. Není vyloučeno, že jeden reklamní formát pro předplatitele zavedeme, ale musíme si být jisti seriózností a užitečností takového reklamního sdělení," uvádí Balšínek.

Nová podoba Echo24.cz má být koncipovaná jako výkladní skříň, která má odkazovat na serióznost, uměřenost, konzervativní a racionální pohled na svět. Web se také vrátil k původnímu menu a texty opět nabízí v liště s rubrikami. Přestože na domovské stránce je reklamy méně, na podstránkách jí je naopak víc. „Estetikou navazujeme na EchoPrime, koncipované jako server pro náročné čtenáře plný komentářů, analýz, rozhovorů a všech textů z Týdeníku Echo bez pěny dní," přiblížil dále šéfredaktor.

Na nové podobě Echo24.cz pracoval provozovatel od začátku roku. Grafku vytvořil Michal Hořava, na přípravě se podílela i společnost Coolpany.

-mav-