YouTube uvedl iniciativu Zůstaň doma také v Česku

sobota, 11. dubna 2020, 07:50 Aktuality, Internet & Mobil, Koronavirus na jaře 2020 MediaGuru

Na speciálním kanálu jsou teď dostupné kolekce videí lokálních tvůrců z různých kategorií.

Zdroj: Shutterstock

Zdroj: Shutterstock

Videoportál YouTube spustil iniciativu Zůstaň doma #semnou pro Česko a Slovensko. Na speciálním kanálu jsou teď dostupné kolekce videí lokálních tvůrců z různých kategorií od vzdělávání přes vaření až po sport nebo zábavu. Cílem je přiblížit lidem kvalitní a zajímavý obsah a podpořit je, aby v době karantény i nadále zůstávali doma.

Spuštění kanálu navazuje na globální iniciativu Stay Home #withme, kterou videoportál YouTube představil před nedávnem. Lokální verze projektu Zůstaň doma #semnou tak nabízí kolekce videí v kategoriích Studuj se mnou, Cvič se mnou, Vař se mnou, Zpívej se mnou, Zůstaň doma a sleduj, Spolu to zvládneme, Bav se se mnou a Hraj se mnou od českých a slovenských tvůrců. Česko-slovenský kanál bude fungovat po dobu koronavirové krize a postupně bude doplňován o nový obsah a nové playlisty.

„Celá iniciativa vychází z myšlenky, že lidé dnes na YouTube stále častěji sledují videa, která jim umožňují dělat věci společně s jejich tvůrci. Proto jsme se i my prostřednictvím této iniciativy rozhodli vyzdvihnout několik českých a slovenských kanálů a YouTuberů, kteří lidem pomáhají překlenout toto náročné období," říká Pavla Grigarová, marketingová manažerka pro YouTube ve střední a východní Evropě.

-mav-