Zet se přejmenovalo na Rádio Z, zařadilo víc zpravodajství

pondělí, 20. dubna 2020, 10:45 Aktuality, Rádio, Koronavirus na jaře 2020 MediaGuru

Česko-anglické rádio Zet dokončilo rebranding na Rádio Z a zařadilo víc zpravodajství.

Nové logo Rádia Z, zdroj: Active Radio

Nové logo Rádia Z, zdroj: Active Radio

Rozhlasová skupina Active Radio (Czech Media Invest) ukončila rebranding rádia Zet na Rádio Z. S novým názvem Rádio Z souvisí i nové logo, které firma vytvořila interně. Znělky, jingle a další části zvukového obalu namlouvá herec Martin Hofmann.

Rádio Z se označuje jako česko-anglické a s ohledem na aktuální vývoj do vysílání zařadilo větší množství živých rozhovorů. Uvedlo rovněž, že více prostoru věnuje informacím z tiskových konferencí a o víkendu zařadilo zprávy každou půl hodinu.

Martin Hofmann, zdroj: Active Radio

Martin Hofmann, zdroj: Active Radio

Ve všední dny vysílá Rádio Z česky od 6 hodin do 18 hodin, o víkendu pak od 7 hodin do 19 hodin. Ve zbytku času přebírá vysílání BBC World Service. „V dopoledním vysílání věnujeme nyní více prostoru přenosům z tiskových konferencí a také živým rozhovorům. O víkendu přinášíme aktuální zprávy každou půlhodinu. Kromě toho mohou posluchači ve všední dny slyšet každou hodinu dvouminutový zpravodajský přehled z BBC World Service,“ sdělil Karel Novák, ředitel strategického rozvoje zpravodajství Active Radio.

Rozvoj zpravodajství Active řídí Karel Novák, staví nový Zet

úterý 13. srpna 2019

„S přechodem země na nouzový stav vysíláme dvanáctihodinové kontinuální zpravodajství,“ dodal šéfredaktor Rádia Z Ondřej Kopa. Zároveň dodává, že redakce přešla i v těchto podmínkách na systém práce umožňující bezprostřední reakci na aktuální vývoj.

„Rádio Z se zpravodajským servisem ideálně doplňuje v produktové nabídce naše hudební rádia Evropu 2 a Frekvenci 1,“ doplnila Martina Říhová, výkonná ředitelka společnosti Active Radio.

Rádio Z poslouchá podle výsledků Radioprojektu za loňské druhé pololetí 26 tisíc posluchačů týdně.

-mav-