Změny v Media Investments, Klápa už není majitelem

pondělí, 20. dubna 2020, 15:05 Reklama, Lidé , Aktualizováno MediaGuru

Media Investments má nového majitele, Jan Klápa agenturu prodal.

Jan Klápa, foto: Czech Leaders

Jan Klápa, foto: Czech Leaders

Majitelem mediální agentury Media Investments už není Jan Klápa. Podle zápisu v obchodním rejstříku se zavázal k tomu, že svůj podíl převede na slovenskou společnost Eloro. Ta podle veřejných informací působí na trhu veřejného mínění a má se stát jediným akcionářem Media Investments.

Klápa už nefiguruje ani jako člen představenstva. Do pozice statutárního ředitele a člena správní rady byl nově jmenován Miroslav Dúžek, který v Media Investments dosud nepůsobil. Z dozorčí rady byla zároveň odvolána Lenka Kroupová.  Managing directorem agentury by měl nadále zůstat Pavel Barták.

„Po 27 letech strávených v reklamě jsem se rozhodl pro změnu. Udělal jsem velké rozhodnutí, reklamní svět se velmi změnil a především digitálním novinkám přestávám rozumět," přiblížil MediaGuru.cz své rozhodnutí Jan Klápa. Nabídku na odkup podílu měl údajně dva roky, oslovili ho slovenští podnikatelé, kteří podnikají ve fotovoltaice. V nejbližších týdnech se chce Jan Klápa věnovat rodině, do nové práce se pustí nejdříve po prázdninách.

Slovenskou firmu Eloro vlastní podle výpisu podnikatel Dominik Račko, druhou polovinu jeho společnost Startup Consult. Račko figuruje v dalších zhruba třiceti firmách registrovaných na Slovensku.

Jde o významnou personální změnu. Klápa byl v čele Media Investments posledních téměř 15 let, agenturu řídil od srpna 2005.

Media Investments dosáhla podle posledního dostupného rankingu Recmy za rok 2017 ročních billings ve výši 42 mil. euro (cca 1,13 mld. Kč). Nejvýznamnějším klientem agentury je investiční skupina Penta.

-mav-

Aktualizováno v pondělí 20. dubna ve 20:00 o vyjádření Jana Klápy