Česká televize začala natáčet nový seriál Chataři

čtvrtek, 28. května 2020, 15:30 TV MediaGuru

Česká televize volí pro svůj nový seriál motiv oblíbené aktivity Čechů – chataření. Připravuje nový třináctidílný seriál.

Chataři, zdroj: ČT

Chataři, zdroj: ČT

Česká televize začala natáčet nový třináctidílný seriál, zatím pracovně ho pojmenovává Chataři. Scénáře ke třinácti dílům napsal dvojnásobný držitel Českého lva Petr Kolečko, režie se ujal Radek Bajgar, tvůrce komedií Teroristka a Teorie tygra.

V seriálu se představí herci Martin Myšička, Ivana Chýlková, Radek Holub, Pavla Beretová, Josef Polášek, Jana Švandová, Tomáš Hanák a další.

Příběh se odehrává v chatové oblasti Nižbor na Berounsku a vykresluje život lidí rozličného sociálního postavení i názorů. „Na chatě se potkají lidi z různých sociálních vrstev. Mohou mít úplně odlišnou práci, jiné vzdělání, příjmy, jsou tu voliči všech stran – jenže na chatě je to prostě jedno. Tedy většinou. Ostatně seriál charakterizujeme sloganem: Tady bude pohoda, i kdyby nás to mělo stát život!,“ popsal kreativní producent Josef Viewgh.

Chataři, zdroj: ČT

Chataři, zdroj: ČT

Chataři, zdroj: ČT

Chataři, zdroj: ČT

Natáčení potrvá až do října, všechny díly třináctidílného rodinného seriálu se natáčí v chatové osadě v Nižboru u rybníků. „Doháníme několikatýdenní skluz. Musíme dotočit, než napadne sníh. Letnímu počasí se musíme přizpůsobit, rozhodně ho netvoříme, tak leda si můžeme pokropit okno vodou. Déšť točíme, když prší, na soumrak si počkáme, až zapadne slunko. Natáčecí plán bude holt o trochu pružnější, nějak tím prokličkujeme,“ uvedl režisér Radek Bajgar.

Ve vysílání se nový seriál objeví nejdříve v roce 2021, podle popisu bude pravděpodobně směřovat do pátečního hlavního vysílacího času.

-mav-