Economia ukončí Ego! a Moderní řízení, Kreč řídí iHned.cz

středa, 6. května 2020, 07:40 Tisk, Lidé MediaGuru

Economia ohlásila změny v portfoliu tištěných titulů a nového šéfredaktora iHned.cz.

Vydavatelství Economia od června zastaví vydávání manažerského měsíčníku Moderní řízení. Jako samostatný titul nebude vycházet ani víkendová příloha Ego!, která je suplementem Hospodářských novin. Obsah obou titulů redakce z větší části integruje do ostatních produktů vydavatelství, informovala Economia v oficiálním oznámení. Lifestylový magazín PročNe bude nově vycházet v pátek, dosud to bylo ve čtvrtek. 

„Moderní řízení ve své dosavadní podobě tak trochu přežilo svou dobu,“ sdělila Zuzana Kleknerová, ředitelka redakcí vydavatelství Economia. „Čtenáři dnes nepotřebují informace z různých oblastí firemního řízení v samostatném časopisu, jsou zvyklí je získávat online anebo v jiných existujících titulech zacílených na tutéž čtenářskou skupinu. To se dlouhodobě projevovalo na velikosti předplatitelského kmene a inzertním výkonu časopisu,“ dodala.

Předplatitelům Moderního řízení vydavatelství nabídne jako náhradu týdeník Ekonom, do něhož se v jeho inovované podobě přesune většina témat souvisejících s problematikou organizace, řízení, vzdělávání, lidských zdrojů, firemní kultury či životního stylu manažerů.

Páteční příloha Hospodářských novin Ego! nebude nadále vycházet samostatně v magazínovém formátu, její funkci převezme nový sešit, o nějž se pátečník HN rozšíří. Ten má přinášet víkendové čtení, na které jsou čtenáři Ega! zvyklí, ale v klasickém novinovém rámci. „Koncept suplementu, jenž měl v závěru týdne rozšířit nabídku inzerentům o magazínové formáty, se na trhu neprosadil,“ uvedl šéfredaktor deníku Martin Jašminský. „Věříme, že nové uspořádání bude čtenářsky pohodlnější a pro inzerenty a obchodní partnery srozumitelnější,“ dodal.

Web Hospodářských novin iHNed.cz má potom nového šéfredaktora. Od 1. května ho řídí Luboš Kreč. Ve vedení tak střídá Filipa Černého.

Návštěvnost i počty předplatitelů iHNed.cz podle Economie rostou. Web navštěvuje každý měsíc více než milion reálných uživatelů, počet digitálních předplatných přesáhl 26 tisíc.

„Nacházíme se v pro média kritické době, ve které nás čekají výzvy, ale hlavně příležitosti, jak lidem poskytnout ještě lepší informační a obsahovou službu. A s tím do toho jdu - udělat z iHNedu nejinovativnější a nejlepší byznysový web v Česku,“ uvedl nový šéfredaktor.

Luboš Kreč dosud v newsroomu Economie řídil čtvrtletní Speciál Hospodářských novin, na tvorbě obsahu se podílel i autorsky. Pracoval ve ForbesuiDnes.cz a Týdnu, v letech 2008 – 2018 působil v různých pozicích v HN. V roce 2016 napsal knihu Uprchlíci a zachránci o lidech, kteří se za totality prosadili v zahraničí a po roce 1989 pomohli transformovat českou společnost.

-mav-