Omnicom spouští OMG Nest, první media akcelerátor

úterý, 19. května 2020, 13:55 Internet & Mobil MediaGuru

Media akcelerátor, jehož cílem je představovat a rozvíjet zajímavé inovativní projekty, uvádí skupina Omnicom Media Group.

Pavel Röder

Pavel Röder

Strategickou pomoc a asistenci s budováním mediální komunikace, s nastavením produktu či jeho propojením s marketingovými nástroji nabízí startupům společnost Omnicom Media Group ve svém novém projektu OMG Nest. Jde o media akcelerátor, jehož cílem je představovat a rozvíjet zajímavé inovativní projekty. V současnosti má v nabídce pět startupů, na kterých pracuje a jejichž výsledky bude mít poprvé k dispozici na přelomu května a června. Media akcelerátor má pomoci zvýšit potenciál úspěšných startup projektů. Jde o první media akcelerátor na českém trhu.

Na otázky ohledně fungování projektu odpovídá Pavel Röder, Head of Innovations Strategy Omnicom Media Group.

Co je cílem projektu?

Má za cíl propojit zajímavé technologické firmy z Česka a Slovenska s našimi vybranými klienty. Klienti dostanou nejpokročilejší řešení a my celému projektu dodáme kredit. Probíhá to tak, že čtyři měsíce firmu nebo startup testujeme, konzultujeme a zařadíme do užšího výběru, než jejich řešení nabídneme klientům.

Jak přesně výběr probíhá?

Neděláme ho úplně sami, spolupracujeme na něm s investory, institucemi a inkubátorem jako je StartupYard. Dosud se mediální projekty posílaly nejblíže do Berlína, ale my jsme se rozhodli projekt spustit i u nás. Z předvýběru vzejde několik vybraných startupů, které propojíme s klienty. Teď se konkrétně řeší pět takových projektů, které byly vybrány z deseti v prvním kole výběru, který se uskutečnil na konci loňského roku. Rozhodující kritéria pro výběr jsou především inovativnost v datové analýze, marketingu, médií, e-commerce nebo retailu. Také je podstatné říct, že do projektu by se měly hlásit startupy, které nejsou na začátku své cesty, ale už mají nějaké zkušenosti a mohou nabídnout konkrétní řešení.

Jaký je hlavní benefit pro startupy a klienty?

Pro startupy nebývá jednoduché dostat se k velkým zakázkám a klientům. My jim tu cestu nabízíme. Je to taková zkratka, jak se na trhu prosadit rychleji. Možnost dát si do referencí práci pro velké klienty je pro startupy cennější než finance, které pro ně nejsou až takovým problémem. A klient se na druhé straně dostane výhodně k inovativním řešením, protože startupy většinou přinášejí ta nejnovější řešení již existujících problémů.

Ovlivnila pandemie přípravy projektu?

Přípravy neovlivnila, protože projekt připravujeme už delší dobu. Odrazila se ale na tom, že jsme do něj aktuálně začlenili víc e-commerce řešení, o které zájem strmě stoupá.

Klienti dostanou tato řešení na výběr, nebo na základě předvýběru?

Omnicom udělá předvýběr a konkrétní projekt nabídne klientovi. Jsme stále na začátku projektu, ale už teď vidíme, že klienti o taková řešení zájem mají. Funguje to stejně, jako když nabízíme službu třetích stran.

Je spolupráce časově omezená?

Předvýběr, ve kterém se startupy vybírají, je časově omezen na čtyři měsíce. Spolupráce startupu s klientem pak omezená není, je to na vzájemné dohodě mezi klientem a startupem.

Zamýšlíte projekt jako dlouhodobý?

Projekt připravujeme s dlouhodobým záměrem. Hodláme tím klientům ukázat, že jsme mezi agenturami nejinovativnější a že jim i tímto způsobem dokážeme doručit přínosná řešení. Ukazuje se, že firmy, které inovují, jsou lépe připraveny čelit turbulentním změnám na trhu a většinou pak patří mezi lídry. Rádi bychom tuto cestu otevřeli i českým klientům.

-mav-

Pozn.: Mediální server provozuje společnost PHD, která patří do skupiny Omnicom Media Group.