Pivovar Radegast uvádí na trh vysoce hořké pivo Ratar

čtvrtek, 7. května 2020, 10:30 Aktuality, Marketing MediaGuru

Radegast Ratar má být nejvíce hořkým pivem v historii pivovaru Radegast.

Zdroj: Radegast

Zdroj: Radegast

Pivovar Radegast uvedl na trh novinku, vysoce hořké pivo Radegast Ratar. Uvedl, že uvedením této novinky pokládá základy pro novou kategorii piv.  „Jedná se o nejvíce hořké pivo v historii pivovaru Radegast, který letos slaví 50. výročí od uvaření první várky piva," přiblížil pivovar.

Po testování novinky Radegast Ratar ve vybraných prodejnách v roce 2019 rozšířil pivovar Radegast distribuci do dalších obchodních řetězců a obchodů. „V posledních letech je mezi spotřebiteli a milovníky piv velký zájem o piva s vysokou hořkostí. V nošovickém pivovaru se snažíme bořit zažité bariéry a přinášet nový přístup k pivu, a tak jsme nastartovali novou pivní kategorii s touto mimořádně hořkou pivní revolucí,“ sdělil Ivo Kaňák, manažer pivovaru Radegast v Nošovicích.

Novinka má 50 jednotek hořkosti IBU (International Bitterness Units), což je o 14 jednotek více než u světlého ležáku Radegast Ryze Hořká 12, a dokonce o 20 jednotek hořkosti více, než má Radegast Rázná 10. Obsah alkoholu je 4,40 %.

Novinka je v prodeji ve skleněných vratných lahvích o objemu 0,5 litru. Během května 2020 se pak objeví v plechovkách. Čepovaný bude k dispozici až s otevřením hospod. Prodává se za doporučenou maloobchodní cenu 17,90 Kč za 0,5litrovou láhev a 20,90 Kč za 0,5litrovou plechovku.

Novinka je k dostání v obchodních řetězcích Albert, Billa, COOP (moravská družstva), Enapo, Globus, Hruška, Kaufland, Makro, Pramen, Tesco, Žabka, v online supermarketech Kosik.cz a Rohlik.cz nebo na vybraných čerpacích stanicích.

-mav-