Počet zákazníků budou regulovat i obchodní centra

neděle, 10. května 2020, 07:55 Aktuality, Retail, Koronavirus na jaře 2020 MediaGuru

Od pondělí 11. května otevřou po dvou měsících i obchodní centra. Počet zákazníků bude v jednotlivých prodejnách regulován.

Ilustrační foto, zdroj: Westfield Chodov

Ilustrační foto, zdroj: Westfield Chodov

V pondělí 11. května se po téměř dvouměsíčním uzavření znovu otevřou obchodní centra nad 5 000 m². Návštěvníci však musí počítat s jejich odlišným fungováním – zvýší se frekvence úklidu a dezinfikování prostor, jednotlivé prodejny by měly regulovat počet zákazníků a nakupujícím budou vyzýváni k dodržování bezpečných rozestupů.

„Opatření se výrazně neodlišují od těch, na která jsme si již zvykli i v jiných prostředích – v MHD, otevřených obchodech, znovuzprovozněných kancelářích. Lidé si uvědomují jejich důležitost a  dodržují je, proto věříme, že je přijmou i v obchodních centrech a nenechají se jimi odradit od návratu ke svým běžným nákupním zvyklostem,“ uvádí Ondřej Fukal ze společnosti Cushman & Wakefield, jež během tohoto týdne připravila na znovuotevření 17 obchodních center ve své správě.

V obchodních centrech bude zákazníkům poskytnuta dezinfekce. K udržování rozestupů bude sloužit značení na podlahách. Přibudou rovněž informační stojany a cedule i pravidelné rozhlasové oznámení, které budou návštěvníkům připomínat nutnost dodržovat opatření. Všichni zaměstnanci center byli navíc proškoleni ohledně nákazy a ochrany před ní. 

„300 milionů zákazníků, kteří ročně navštíví obchodní centra v České republice, je velice významný počet. Pro zachování existence prodejců i pro opětovný rozjezd ekonomiky je klíčové tyto zákazníky do obchodních center přilákat zpět,“ dodává za Cushman & Wakefield Jan Kotrbáček. 

-stk-