Billa vyrobila tašky z 15 tun plastů z oceánu

neděle, 7. června 2020, 09:05 Aktuality, Retail MediaGuru

U příležitosti Dne oceánů uvádí Billa nové tašky, které vyrobila z 15 tun plastů vylovených v Pacifiku.

Zdroj: Billa

Zdroj: Billa

Billa přichází na trh s polyesterovými taškami, jež vyrobila z 15 tun plastů vylovených v Pacifiku. Reaguje tak na stále zvětšující se objem plastového odpadu v oceánech. 

Z první objednávky odpadního plastu vyrobila Billa 400 tisíc tašek. Jsou vyrobeny v průměru ze 70–90 % z recyklovaného plastu (RPET) a nesou mezinárodní certifikaci Global Recycled Standard, která ověřuje původ a podíl recyklovaného obsahu certifikovaných výrobků. Nosnost tašek je 10 kg a jejich prodejní cena je 39,90 Kč. Jsou znovupoužitelné a recyklovatelné.

Jsme přesvědčeni, že hledání způsobů udržitelného získávání zdrojů pro naše podnikání je ten správný směr pro ochranu naší planety a fauny a flóry na ní. Proto druhotné zpracování surovin je téma, kterým se v Bille intenzivně zabýváme,“ říká Dana Bratánková, manažerka korporátní komunikace společnosti Billa. „Již v průběhu loňského roku jsme do našeho portfolia zavedli plastové tašky z recyklované LDPE fólie. Polyesterové tašky tak doplní stávající portfolio tašek vyrobených druhotným zpracováním surovin,“ dodává Bratánková.  

Plastovými tašky z recyklované LPDE fólie nahrazuje Billa od loňského podzimu postupně papírové tašky. Jiné řetězce se rozhodly vyřadit ze své nabídky igelitové tašky, jedná se mimo jiné o Tesco, Globus, Penny Market nebo Lidl. 

-stk-