ČOV spouští kampaň, chce posílit u lidí odolnost

pátek, 19. června 2020, 11:20 Aktuality, Reklama MediaGuru

Český olympijský výbor přichází s kampaní „Silnější pro život“. Ukazuje jednoduché kroky, jak mohou lidé posílit svou imunitu.

Zdroj: ČOV

Zdroj: ČOV

Český olympijský výbor (ČOV) spouští letní kampaň Silnější pro život“. Jejím cílem je ukázat, že i malými změnami mohou lidé přispět k posílení svého zdraví. „Koronavirová doba je vhodnou příležitostí ke změně myšlení nad životním stylem společnosti. Chceme se vrátit k základním hodnotám zakladatele olympijského hnutí Pierra de Coubertina. Ve zdravém těle zdravý duch,“ vysvětluje předseda ČOV Jiří Kejval.

Hybatelem myšlenky kampaně je profesor Pavel Kolář, který se i podílel na její přípravě. „Současná civilizace nám ve srovnání s minulostí nabízí život v blahobytu a bezpečí. Náš organismus si na to zvykl a ztratil svou psychickou a tělesnou odolnost, kterou potřeboval v době nebezpečí nebo v době, kdy musel žít ve větším souladu s přírodou bez výraznější pomoci medicíny,“ popisuje Kolář. 

Kampaní chce ČOV oslovit primárně lidi, kteří nesportují, a také starší populaci. „Chceme tak zasáhnout lidi při jejich běžných činnostech, kdy mohou udělat něco pro své zdraví. Snažíme se je přesvědčit, že k posílení zdraví pomůže i třeba vyjít pár pater po schodech místo jízdy výtahem,“ přibližuje Jiří Kejval s tím, že i z tohoto důvodu v kampani nevystupují vrcholoví sportovci, ale obyčejní lidé. 

Kampaň staví na pěti pilířích, čímž odkazuje k olympijské symbolice pěti olympijských kruhů. Vyzývá k aktivnímu způsobu života, jako je jízda na kole či procházky. Zdůrazňuje také důležitost každodenního otužování studenou vodou, pozitivní přístup k životu a optimismus, dobré a silné přátelské vztahy a v neposlední řadě kvalitní a pravidelný odpočinek. 

Ke kampani využije ČOV mediální prostor, který měl rezervovaný pro olympijské hry v Tokiu 2020, jež byly v důsledku pandemie o rok odloženy. K vidění tak bude až do října na stanicích České televize, kde budou nasazeny čtyři varianty spotů, dále se objeví v Českém rozhlasu a také na venkovních plochách skupiny BigBoard. Od podzimu ji ČOV poskytne k dispozici i na Slovensko, zároveň ji nabídl k využití Mezinárodnímu olympijskému výboru. 

Do podpory se rovněž zapojí i partnerská města ČOV – Praha, Brno a Ostrava –, kde se měly původně konat Olympijské festivaly. Kampaň podpoří i známí lékaři, kromě Pavla Koláře Jan Pirk nebo Pavel Pafko, či ekonom Zdeněk Tůma. 

Režie spotů, které namluvili Boleslav Polívka a Eva Holubová, se ujal Tomáš Mašín. Autorem fotografií je Herbert Slavík. Na podobě vizuálů se podílel grafik a malíř Milan Jaroš.

Výdaje na kampaň jsou podstatně nižší než na původně plánovanou olympijskou komunikaci, jedná se o čtvrtinu zamýšleného rozpočtu. Podle Jiřího Kejvala na ni nebyly vynaloženy žádné veřejné peníze. 

-stk-