DoDo vstupuje do Maďarska a plánuje další expanzi v ČR

sobota, 6. června 2020, 08:30 Aktuality, Retail MediaGuru

Logistický startup DoDo vstupuje do Maďarska a plánuje i další expanzi v ČR a na Slovensku. V roce 2019 se s tržbami 250 mil. Kč dostal poprvé do pozitivní ekonomické bilance.

DoDo vstoupilo na maďarský trh, zdroj: DoDo

DoDo vstoupilo na maďarský trh, zdroj: DoDo

Logistický startup DoDo, patřící do portfolia investiční skupiny V-Sharp Michala Menšíka, pokračuje v zahraniční expanzi. Po vstupu do sousedního Polska a na Slovensko vstupuje také do Maďarska. K expanzi přitom dochází o několik měsíců dříve, než bylo původně v plánu. V Maďarsku startup zajišťuje logistiku pro významného nadnárodního hráče na poli prodeje potravin. Po rychlém otevření pobočky se počítá se 70 novými kolegy, kteří budou zpočátku působit ve městech Szombathely, Tatabánya, Miskolc a brzy také v Budaörs.

„Expanze do zahraničí je pro nás jednou z letošních priorit. V rámci rozšiřování našich služeb přes hranice nám velmi pomáhají stávající nadnárodní partneři, kteří jsou dlouhodobě spokojeni s našimi službami v Česku a chtějí stejně kvalitní logistiku poslední míle využívat i na zahraničních trzích,” komentuje vývoj Michal Menšík, CEO DoDo.   

Na Slovensku po vstupu do největších metropolí expanduje i do dalších měst jako Banská Bystrica, Poprad či Trenčín. Prioritou nicméně zůstává expanze po České republice. V současné době firma působí v Praze spolu s přilehlými městy, jako jsou Říčany, Beroun, Kladno, dále pak například v Brně, Plzni, Ostravě, Českých Budějovicích, Hradci Králové, Mladé Boleslavi, Kolíně či Prostějově. Pro letošek se ale počítá i s dalšími městy.

Pilířem zahraniční expanze je aktuálně segment rozvozu potravin divize „DoDo Fresh. Ta letos v březnu, po necelém půlroce od založení, zaznamenala na lokálním trhu zhruba 50% nárůst objednávek, přičemž na rozvoz potravin pro online supermarkety Košík, Rohlík a Tesco bylo během března vyčleněno o zhruba 50 vozů a 200 kurýrů více než o měsíc dříve.

Pro DoDo dnes pracuje zhruba 1000 lidí a jeho vozový park aktuálně čítá přes 400 automobilů. V roce 2019 se firma s tržbami ve výši 250 milionů korun poprvé od svého vzniku dostala do pozitivní ekonomické bilance.

-zue-