Majitel ZOOTu vstupuje do firmy Different, mění vedení

pátek, 26. června 2020, 07:30 Aktuality, Retail MediaGuru

Společnost Company New, vlastnící e-shop ZOOT, vstupuje majetkově do firmy Different. Spolu s tím se mění nejvyšší vedení. V plánu je i rozšíření sortimentu.

Nový CEO ZOOTu Milan Polák, foto: Ivan Mladenov

Nový CEO ZOOTu Milan Polák, foto: Ivan Mladenov

Majitel společnosti ZOOT, firma Company New, patřící do investiční skupiny Natland, se dohodla na akvizici minoritního podílu v módní společnosti Different. Její zakladatel Milan Polák se stává novým CEO celé skupiny Company New. Podrobnosti transakce včetně hodnoty prodaného podílu si ani jedna ze stran nepřeje komentovat.

Obě dvě značky – ZOOT a Different – zůstanou samostatné. „Different je původně plzeňský projekt, který se úspěšně prosadil i na několika zahraničních trzích. Zároveň nám pomůže posilovat v tuzemském segmentu e-commerce,” popisuje čerstvou akvizici Tomáš Raška, zakladatel a většinový vlastník investiční skupiny Natland. Od svého založení v roce 2008 Different rozšířil své působení na Slovensko, Rumunsko, Maďarsko, Polsko, Bulharsko, Itálie, Chorvatsko a Slovinsko. V loňském roce dosáhl na obrat ve výši cca 100 milionů korun.

Rozšíření doprovází změny v nejvyšším vedení společnosti Company New, do jejíhož čela nastupuje Milan Polák. Ve své pozici vystřídá dosavadního krizového manažera Lukáše Uhla, který se přesouvá na pozici Group CFO & Operations. kvůli pandemii COVID-19 jsme si opravdu vybrat nemohli. V byznysu ale dávám kromě dat a tvrdé práce i na pocit a já reálně věřím, že ZOOT je teď nejblíže k úspěchu, co kdy byl,” uvádí Milan Polák, který do Company New zároveň vstoupil i akcionářsky.

Další novou tváří v ZOOTu je Simona Poláková, spoluzakladatelka firmy Different, jež se ujímá pozice Head of Buying. Na starosti bude mít celý nákupčí tým, vztahy s dodavateli a též privátní značku ZOOT. Realizaci změn má urychlit i nově ustavený výkonný výbor, do kterého firma zapojí zásadní team leadery napříč skupinou. „Cílem je hlavně flexibilní implementace inovací a lepší komunikace napříč společností,“ dodává Polák.

ZOOT po roce trvající insolvence prošel reorganizací, při níž došlo k optimalizaci provozu, snižování velké části nákladů a uzavření některých Výdejen radosti. V současné době je jich čtrnáct. „Naši výdejnovou síť dál rozšiřujeme přes partnerské výdejny, které pro nás znamenají mnohem nižší provozní náklady. Těch už máme po celé republice přes 90. Dále jsme hned započali práce na oživení naší marketingové komunikace a spustili marketplace, takže naši platformu mohou jako prodejní kanál využívat nové značky a partneři. Dobré vztahy s nimi jsme si vytyčili jako jeden z cílů,” vysvětluje Milan Polák.

K posílení marketingové komunikace byl najat nový brand manažer a kreativec.Celkově se tím chceme vrátit k oživení marketingu z hlediska toho oblíbeného a známého ZOOTího vtipu a českého humoru. Nakupování módy musí být zábava, tak se pojďme zase bavit,” přibližuje Milan Polák. 

Mezi další plány ZOOTu patří i rozšíření sortimentu o kosmetiku, o níž nyní probíhají s příslušnými partnery jednání.

Módní e-shop ZOOT spouští vlastní online tržiště

pondělí 1. června 2020

-stk-