Marketing IT skupiny Solitea vede Daniel Šturm

úterý, 9. června 2020, 07:20 Aktuality, Lidé, Marketing MediaGuru

Je zodpovědný za kompletní marketingovou strategii firmy v Česku i všech dalších evropských zemích.

Daniel Šturm, zdroj: Solitea

Daniel Šturm, zdroj: Solitea

Do čela marketingu IT holdingu Solitea nastoupil od června Daniel Šturm. Ve své nové pozici je zodpovědný za kompletní marketingovou strategii firmy v Česku i všech dalších evropských zemích, kde Solitea působí.

Šturm do Solitey přichází po roce a půl, který strávil v Indonésii a jihovýchodní Asii budováním fintechových startupů. V technologickém prostředí se pohyboval i předtím – byl zodpovědný za spuštění půjčkové peer to peer platformy Zonky nebo online platforem pro sdílení či prodej a nákup aut. Zastával také vrcholové manažerské pozice v korporacích. Působil jako dlouholetý ředitel marketingu České spořitelny, poté řídil marketing Home Creditu v České republice a na Slovensku. Pracoval také na vedoucích pozicích ve společnostech Stratosféra a Inzertmedia.

„Inspirativní je pro mě i příběh firmy – Solitea vyrostla po boku dalších úspěšných IT firem z Brna, dnes je velkým mezinárodním holdingem. Téměř každý zná její vlajkové produkty, jako je třeba iDoklad, Dotykačka, Vema nebo Money, z dílny firmy pochází také známá aplikace eRecept. Solitea také patří mezi nejvýznamnější partnery Microsoftu v Česku i na Slovensku. Mým hlavním úkolem teď bude vše zabalit pod jednu výraznou značku a dát o ní vědět světu,” uvedl ke svému nástupu Daniel Šturm.

-mav-