Politické strany zahájily kampaně pro krajské a senátní volby

pátek, 26. června 2020, 08:05 Reklama MediaGuru

Boj se suchem, Postavme Česko nebo letáky do schránek. Odstartovaly kampaně k podzimním krajským a senátním volbám.

Zdroj: Pixabay

Zdroj: Pixabay

Piráti spustili kampaň v pondělí 22. června. Piráti se do volebního klání pouští s heslem Šance změnit budoucnost, uvedl na tiskové konferenci předseda strany Ivan Bartoš. Pirátskou vizí je podle jeho slov kraj nové generace, kde může každý člověk svůj život prožít svobodně a naplno. Klíčem k prosperitě společnosti má být otevřenost, transparentnost, svoboda informací, kvalitní veřejné služby, použití nových technologií a zapojení občanů do rozhodování.

„Využijeme opět PR nástrojů komunikace, a to jak vůči médiím, tak veřejnosti. Tradičním silným nástrojem komunikace pak bude kontaktní kampaň založená na rozdávání Pirátských listů a práci dobrovolníků v ulicích. V onlinu se naše komunikace bude opět opírat zejména o sílu sociálních sítích,“ objasnila PR manažerka Pirátů Karolína Sadílková.

Zahájení kampaně Pirátské strany, zdroj: Piráti

Zahájení kampaně Pirátské strany, zdroj: Piráti

ODS už předminulý týden zahájila kampaň Postavme Česko na nohy!, která má odkazovat na to, že ODS je připravena převzít zodpovědnost za další vývoj České republiky, sdělil tiskový mluvčí ODS Václav Smolka. ODS na sociálních sítích zviditelňuje své kandidáty a představuje program, který se týká například výsadby zeleně a zadržování vody ve městech. Svůj volební plán zakládá na silných stránkách lídrů a představení konkrétních plánů pro dané kraje. Tradičním komunikačním kanálem je v případě ODS přímý kontakt s lidmi. Oficiální zahájení kampaně a představení kandidátů proběhne 23. června.

Zdroj: MediaGuru.cz

Zdroj: MediaGuru.cz

Nejstarší česká politická strana ČSSD v čele s Janem Hamáčkem představila své kandidáty i program po jednání Předsednictva ČSSD, které se uskutečnilo 20. června. Na sociálních sítích se silně opírá o současná témata sociálních věcí, problémů se zemědělstvím a záchranou české krajiny. V kampani používá slogan známý z koronavirové pandemie Spolu to zvládneme. Své kandidáty pro jednotlivé kraje postupně představuje pomocí video spotů na sociálních sítích.

Zdroj: ČSSD

Zdroj: ČSSD

Letošní kampaň TOP 09 do podzimních voleb provází slogan Pohněme s tím, společně! Podle slov tiskového mluvčího Vladana Vaňka se tato kampaň týká hlavně vzdělávání, boje se suchem, podpory podnikání i krajských témat. V jednotlivých krajích se bude podoba lišit podle potřeb jednotlivých koalic. Pro svoji reklamu využije OOH, sociální sítě i merchandising. Tato kampaň vznikla ve spolupráci agentury Politinkers a interního týmu TOP 09.

Zdroj: TOP 09

Zdroj: TOP 09

Hnutí STAN představilo své kandidáty pro krajské volby už v prvním červnovém týdnu. Chce navázat na úspěšnou kampaň z roku 2016, přičemž hodlá reflektovat současnou náladu ve společnosti. „Celostátní program pro krajské volby odráží prioritní témata shodné pro všechny regiony – ať už je to modernizace středoškolského vzdělávání, ochrana krajiny nebo otevřené hejtmanství,“ oznámil tiskový mluvčí hnutí STAN Tomáš Pergl.

Lídři pro krajské volby hnutí STAN, zdroj: FB účet STAN

Lídři pro krajské volby hnutí STAN, zdroj: FB účet STAN

KSČM se letos chystá na mimořádnou kampaň, která bude probíhat po sociálních sítích. Po osvědčení z minulých let zařadí do programu roznos letáků do schránek. „Nejvíce se budeme soustředit na témata, která jsou právě aktuální a to: řešení dopadů krize, potravinová soběstačnost a sucho,“ prozradila Helena Grofová, vedoucí Mediálního úseku ÚV KSČM.

S regionálními i celostátními tématy má v plánu pracovat hnutí SPD. Nejvíce chtějí využít kontaktní kampaň a symboliku vlasteneckého hnutí. Na sociálních sítích jsou velmi aktivní, do popředí nejvíce staví problém potravinové soběstačnosti České republiky.

Zdroj: MediaGuru.cz

Zdroj: MediaGuru.cz

Hnutí ANO ani na opakované žádosti informace o své kampani nezaslalo.

Autorka textu: Tereza Šolcová