Rohlík vstupuje přes akvizici na bulharský trh

pátek, 26. června 2020, 10:20 Aktuality, Retail MediaGuru

Online supermarket Rohlík vstupuje do Bulharska, a to prostřednictvím investice do tamního hráče eBag.

Zdroj: FB eBag.bg

Zdroj: FB eBag.bg

Český online e-shop Rohlík rozšiřuje své plány na zahraniční expanzi. Po Maďarsku, plánovaném Rakousku a Německu přibylo na mapě nyní i Bulharsko, kde investuje do již zavedeného internetového supermarketu eBag.

„eBag.bg je naše první mezinárodní investice, investujeme 1 milion EUR. Nabýváme podíl s opcí postupně v dalších letech stoprocentně vlastnit celou firmu,“ uvádí Tomáš Čupr, zakladatel Rohlíku, a dodává. „K expanzi v Evropě přistupujeme s velkým odhodláním, dle potenciálu vyhodnocujeme příležitosti jednotlivých trhů pro vstup otevřením vlastní pobočky nebo strategickým partnerstvím s již existujícím subjektem. K tomu jsme přistoupili právě v Bulharsku, kde má online supermarket eBag velmi dobrou reputaci, je lídrem trhu a my ho můžeme podpořit v dalším rozvoji.“

Společnost eBag se s Rohlíkem hodnotově prolíná v přístupu k zákazníkům i ke způsobu podnikání. Za svou šestiletou historii vybudovala službu, která si zakládá na kvalitních, čerstvých i trvanlivých lokálních surovinách a spolupracuje s lokálními dodavateli či farmáři. Nákup doručuje zákazníkům v Sofii a okolí, a to do tří hodin od objednání. „Vstupujeme na trh v Sofii, dalším velkoměstě nad milion obyvatel. Očekáváme tedy obdobný potenciál jako v Praze, kde letošní obrat plánujeme přes 8 miliard korun,“ doplňuje Tomáš Čupr.

„Pro nás je partnerství se společností Rohlik.cz strategickým krokem, který nám pomůže urychlit růst a expanzi společnosti. Investice společnosti Rohlik.cz nám umožňuje pokračovat ve zlepšování služeb v absolutním zájmu našich zákazníků,“ popisuje Ivan Alexandrov, CEO eBag.bg.

-stk-