Slovenský Perex z Our Media má ochranu před věřiteli

pondělí, 15. června 2020, 16:25 Aktuality, Slovensko MediaGuru

Slovenské vydavatelství Perex získalo dočasnou soudní ochranu před věřiteli.

Zdroj: Perex

Zdroj: Perex

Slovenské vydavatelství Perex získalo dočasnou soudní ochranu před věřiteli. Jako jedno z opatření na zmírnění negativních dopadů pandemie nemoci Covid-19 ji prosadila vláda. Udělení ochrany Perexu, který například vydává celostátní list Pravda, bylo dnes na Slovensku zveřejněno v obchodním věstníku. Perex patří do české skupiny Our Media, v níž je většinovým vlastníkem senátor Ivo Valenta.

List Sme napsal, že Perex je zatím největší mediální společností na Slovensku, která se rozhodla využít možnost získat v souvislosti s pandemií ochranu před věřiteli a také před exekucemi. Žádost o získání dočasné soudní ochrany podle něj nemusí automaticky znamenat, že firmě hrozí krach; ve více případech firmy využily novinku z preventivních důvodů. Perex situaci zatím nekomentoval.

Příslušný slovenský zákon předpokládá, že institut dočasné ochrany v souvislosti s pandemii Covid-19 skončí na začátku října. Vláda ale může jeho trvání prodloužit do konce letošního roku.

Perex podle portálu Finstat.sk od roku 2011 ani jednou nevykázal zisk, loni hospodařil se ztrátou zhruba 1,36 milionu eur (přes 36 milionů Kč). Our Media koupila Perex v roce 2018. Skupina vlastní mimo jiné i regionální televizi TV Brno 1 a portál Parlamentní listy.

-čtk-