Web Kreslený vtip se přejmenoval na Dikobraz

čtvrtek, 25. června 2020, 21:20 Aktuality, Internet & Mobil MediaGuru

Humoristický web Kreslenyvtip.cz se přejmenoval na Dikobraz.

Humoristický web Kreslenyvtip.cz se přejmenoval na Dikobraz. Využití legendární značky satirického týdeníku pro název webu i jeho produkty a služby umožnila dohoda majitele obchodní značky s provozovatelem Kresleného vtipu Kryštofem Bernatem. Uvedl to v tiskové zprávě.

„Cílem nového on-line Dikobrazu je humornými a satirickými prostředky předávat hodnoty se společensko-sociálním přesahem: Svobodu projevu a kritické myšlení. Nejde nám teď o to, že s úsměvem jde všechno líp. Chceme vyjadřovat respekt k druhým, rovnost před zákonem a bránit slabé. Dikobraz vidím jako umělecké inteligentní noviny, moderní médium pro lidi, kteří se nebojí zjistit, že je více než jedna pravda," uvedl Bernat.

Dikobraz byl satirický týdeník, který vznikl v červenci 1945 jako nezávislé periodikum a vycházel až do pádu komunistického režimu v roce 1989. Často sloužil jako nástroj totalitního režimu. Od revoluce měl za sebou několik neúspěšných pokusů o znovuobnovení v tištěné podobě.

Internetové stránky Kreslený vtip vznikly v roce 2013. Od té doby je navštívilo 900.000 uživatelů, kteří si zobrazili čtyři miliony vtipů. Největší návštěvnost má kategorie kresleného humoru k aktuálnímu dění.

-čtk-