Acomware zvýšil o čtvrtinu obrat, přesáhl 250 mil. Kč

pátek, 24. července 2020, 09:45 Aktuality, Marketing MediaGuru

Acomware, zaměřující se na digitální marketing a e-commerce, dosáhl loni obratu 252 milionů korun.

Zdroj: Acomware

Zdroj: Acomware

Konzultační společnost Acomware, která se zaměřuje na digitální marketing a e-commerce, dosáhla v roce 2019 obratu 252 milionů korun. V meziročním srovnání jde o růst ve výši 25 procent. Za výsledky stojí podle firmy nárůst počtu zakázek i rozšíření služeb.

„Naši klienti neustále rostou a my s nimi,“ říká David Vurma, CEO společnosti. „Naše loňské cíle byly ambiciózní, ale stejně jako v předchozích letech se nám je podařilo splnit. Vděčíme za to hlavně komplexnosti našich služeb. Víc a víc oslovujeme zákazníky, kteří potřebují kromě výkonnosti efektivně řešit také retenci nebo vlastní značku,“ doplňuje Vurma.

Letošní složitá situace na trhu se Acomware významněji nedotkla. „Jako zřejmě každá agentura jsme dopady koronaviru pocítili a museli jsme se krátkodobě trochu uskromnit. Jsme ale zdravá firma se silným finančním zázemím. Proto dokážeme podobné výzvy zvládnout,“ říká Vurma, podle něhož se firmě v době nouzového stavu podařilo zrychlit přípravy nových strategických projektů.

Acomware nově vyvíjí vlastní produkty zaměřené na e-commerce. Jedním příkladem je zbožový srovnávač, jenž se aktuálně připravuje. Již na jaře firma spustila program Comparison Shopping Services (CSS), který má klientům ušetřit až 20 % z ceny Google Shopping kampaní. „Velkým tématem je letos také schopnost firem vytěžit stávající databázi zákazníků. Této oblasti se věnujeme v nově budovaném oddělení zákaznické retence a zkušenosti,“ doplňuje Vurma. Na podzim firma chystá další novinky v čele s expanzí do zahraničí.

Acomware patří do portfolia skupiny Mafra. Mezi zákazníky společnosti patří vedle klasických e-shopů také významné retailové a výrobní firmy. S digitálním marketingem pomáhá například společnostem Air Bank, Astratex, Office Depot, Sconto, Sportisimo nebo Tescoma. 

-stk-