Dateio přidává program Moneyback České spořitelny

pondělí, 20. července 2020, 13:00 Aktuality, Marketing MediaGuru

Díky rozšíření o program Moneyback mohou obchodníci přes platformu Dateio oslovit přes 1,5 milionu zákazníků.

Zdroj: Shutterstock

Zdroj: Shutterstock

Česká spořitelna spustila v aplikaci George program Moneyback, který nabízí zákazníkům ve vybraných obchodech odměny za nákup kartou. Odměny nabízí zákazníkům na míru, na základě jejich předchozích karetních transakcí. Za technologií a datovými modely programu stojí český fintech startup Dateio.

Dateio celosvětově spolupracuje s 12 bankami a finančními institucemi, spuštěním Moneyback nabízí jeho marketingová platforma obchodníkům dosah na více než milion a půl českých klientů. „Spuštění programu Moneyback je pro nás zásadním momentem, díky spolupráci s největším vydavatelem platebních karet v Česku, Českou spořitelnou, jsme zdvojnásobili počet uživatelů na platformě a nyní tak našim partnerům z řad obchodníků nabízíme možnost oslovit více než 1,5 milionu vlastníků platebních karet v České republice,” uvedl Ondřej Knot, spoluzakladatel startupu Dateio. „Partneři na platformě platí jen za reálné prodeje, hlavní síla našeho řešení je však v personalizaci - nabídky doporučujeme zákazníkovi na míru. Pro obchodníka to znamená možnost segmentace na základě reálného chování zákazníků - jejich předchozích karetních transakcí,” upřesnil.

Marketing založený na reálných karetních transakcích uživatelů (tzv. CLO, card-linked offers, marketing) zažívá v posledních letech rozmach zejména ve Spojených státech. „Použití kupónů a věrnostních programů byl pro prodejce způsob, jak propojit marketingovou kampaň se zákazníkem a jeho reálným nákupem. V CLO marketingu to není třeba, propojení je automatické skrze platební kartu. Prodejce tak nekupuje zajíce v pytli, ale ví naprosto přesně, jak mu kampaň funguje i během jejího průběhu,” říká dále Knot.

Dateio plánuje svou CLO marketingovou platformu spustit také v Rakousku, v první polovině roku 2021 pak v Chorvatsku a Maďarsku. Ve všech těchto zemích bude přitom český startup první firmou, která tuto službu nabízí.

V Česku má CLO platforma v tuto chvíli dosah 1,5 milionu klientů, v rámci CEE regionu pak 2,5 milionu. Do konce roku se má díky dalším uzavřeným bankám v Rakousku a na Slovensku zvýší dosah na 4 miliony klientů.

CLO kampaně mají být vhodné jak pro akvizici nových klientů, tak na retenci, resp. aktivaci stávajících. Mají údajně vést ke zvyšování velikosti nákupu. „U klientů, kde známe marži, má prodejce návratnost kampaní typicky přes 200 %,” přibližuje Ondřej Knot. „U většiny kampaní sledujeme nárůst inkrementálních příjmů, kampaň se v tomto pohledu nejčastěji vrátí 10-15krát.” Klienti na základě dat mohou analyzovat chování zákazníků. 

Zdroj: Dateio

Zdroj: Dateio

Mezi retailovými klienty Dateio, kteří nabízí odměny za své produkty, je v současnosti více než 300 firem, mezi nimi například Albert, iStyle nebo Knihy Dobrovský.

-mav-