Divizi cukrovinek v Nestlé vede od července Marrano

úterý, 7. července 2020, 14:25 Aktuality, Marketing, Lidé MediaGuru

Od 1. července se stal novým ředitelem divize cukrovinek v Nestlé na českém a slovenském trhu Federico Giorgio Marrano.

Federico Giorgio Marrano, zdroj: Nestlé

Federico Giorgio Marrano, zdroj: Nestlé

Začátkem července se stal novým ředitele divize cukrovinekNestlé Česko a Slovensko Federico Giorgio Marrano. Bude pokračovat v transformaci a premiumizaci portfolia cukrovinek s cílem posílení jejich pozic na trhu. 

Před nástupem do nové role zastával Marrano pozici marketingového manažera tabulkových čokolád a dárkových produktů Nestlé pro Evropu, Blízký východ a severní Afriku. Předtím působil jako marketingový manažer pro všechny kategorie cukrovinek Nestlé v Itálii, kde přispěl k transformaci italského trhu, přeorientoval organizaci a továrnu směrem k užšímu portfoliu s větším potenciálem. V letech 2011 až 2013 působil v USA jako oblastní manažer pro export. Zkušenosti má i z pozice národního manažera pro klíčové zákazníky v obchodním oddělení v domovské Itálii, kde v roce 2002 začínal v Nestlé jako manažer pro rozvoj značky cukrovinek Baci Perugina. 

„Na všech svých pracovních pozicích Federico účinně transformoval podnikání společnosti Nestlé, a to díky svým znalostem a leadershipu, a také díky své intuici, neustálé energii a zaměření se na vyšší úspěch, což mu umožnilo vytvářet silné a vítězné týmy. Jsme velmi rádi, že budeme moci využít Federicovi zkušenosti v rámci jeho nového působení v České republice a na Slovensku,“ říká Torben Emborg, generální ředitel Nestlé Česko a Slovensko.

-stk-