Drogerie Rossmann zavádí samoobslužné pokladny

úterý, 14. července 2020, 07:15 Aktuality, Retail MediaGuru

Drogerie Rossmann nově zavádí, zatím jen na dvou pražských prodejnách, samoobslužné pokladny.

Zatím jen v OC Arkády a v OD Máj najde zákaník samoobslužné pokladny, zdroj: Rossmann

Zatím jen v OC Arkády a v OD Máj najde zákaník samoobslužné pokladny, zdroj: Rossmann

Síť drogérií a parfumérií Rossmann zavádí od července na svých dvou vlajkových prodejnách v Praze nově samoobslužné pokladny. Pro pilotní projekt byly vybrány dvě pražské prodejny, jedna v obchodním centru Arkády a druhá OD Máj. Pokud se novinka osvědčí, řetězec nevylučuje její postupné rozšíření v rámci celé prodejní sítě. 

Projekt byl odstartován mimo jiné za účelem zkvalitnění služeb v důsledku opatření vzniklých během pandemie koronaviru. Pokladny jsou totiž pouze bezhotovostní a podporují bezkontaktní nákup. Zákazníci ale na nich mohou využít i výhody věrnostního programu Rossmann Club jako u běžných pokladen. 

Pokladny byly navrženy společností NCR na základě inspirace u jednoho z akcionářů drogistické sítě Rossmann, společnosti A. S. Watson, která provozuje obdobné řešení ve více než 5 tisících drogistických prodejnách v 25 státech po celém světě. V ČR má Rossmann více než 140 prodejen s ročním obratem téměř 4 mld. Kč.

Samoobslužné pokladny nejsou v retailu novinkou a provozuje je většina maloobchodních řetězců s potravinami. Mezi drogistickými řetězci je, ale Rossmann první, který tuto možnost nabízí.

-zue-

Rossmann: Zdravé produkty tvoří pětinu našeho sortimentu

čtvrtek 21. listopadu 2019