Objem reklamy v TV a v rádiu se v červnu stabilizoval

pondělí, 20. července 2020, 11:50 Reklama, Výzkum MediaGuru

Objem monitorovaných reklamních investic v médiích se v červnu oproti předešlým měsícům vylepšil.

Zdroj: Shutterstock

Zdroj: Shutterstock

Monitorovaný objem reklamních investic v médiích se v letošním červnu oproti stejnému měsíci loni stabilizoval v televizi a v rádiu. Ukazuje to monitoring společnosti Nielsen Admosphere, podle kterého se hrubý objem reklamních investic v televizi dokonce meziročně zvýšil o čtyři procenta a v rádiu zaostal o jedno procento. Naopak dvouciferný pokles přetrvával i v červnu v tištěných médiích (-16 %) a také ve venkovní reklamě (-26 %). 

Díky stabilizaci v televizi a v rádiu tak byla situace v offlinových médiích lepší než v květnu a v dubnu. Celkový červnový objem byl u sledovaných médií (není začleněn internet) meziročně nižší o 3 %.  

Za období prvních šesti měsíců letošního roku vykazuje nejpříznivější vývoj televizní reklama s meziročním 4% růstem ve srovnání s prvním pololetí 2019. Ostatní média ale za období prvního pololetí 2020 meziročně zaostala zhruba o pětinu, především to platí pro outdoor a tisk.

Zdroj: Nielsen Admosphere

Zdroj: Nielsen Admosphere

Připomínáme, že monitorované investice nevyjadřují reálné objemy investované do reklamní podpory v médiích. Jsou postaveny na ceníkových reklamních cenách a nezohledňují bartery nebo poskytnuté slevy.

-mav-