Rádiová stanice Evropa 2 loni zvýšila obrat i zisk

čtvrtek, 30. července 2020, 10:20 Aktuality, Rádio MediaGuru

Evropa 2 v loňském roce vylepšila své hospodaření, podařilo se jí navýšit obrat i zisk.

Zdroj: Evropa 2

Zdroj: Evropa 2

Společnost Evropa 2, provozující stejnojmennou rozhlasovou stanici, zvýšila v loňském roce čistý obrat na 104,9 mil. Kč, což znamenalo meziroční zvýšení o 10 %. Rádiová firma loni skončila v zisku 7,05 mil. Kč (+ cca 200 %). Provozní výsledek hospodaření se loni zvýšil na 9,7 mil. Kč.

Nejvyšší mírou se na celkových tržbách podílejí tržby z prodeje reklamního času, které loni vystoupaly na 99 mil. Kč (meziročně +10 %).

„V roce 2019 se společnosti vzhledem k lepší pozici na trhu (poslechovost, share) podařilo lépe prosadit a dosáhnout tak mírného růstu tržeb, přičemž se tento pozitivní vývoj tržeb udržel i v aktuálním období,“ hodnotí vedení společnosti ve výroční zprávě za loňský rok. Management i nadále předpokládá mírné zvýšení obratu a posilování své pozice na českém trhu. Dopady pandemie Covid-19 nebyla společnost v době uzávěrky výroční zprávy schopná spolehlivě kvantifikovat. 

Evropa 2 patří do mediálních aktivit Czech Media Invest Daniela Křetínského a Patrika Tkáče. Evropa 2 patří k nejposlouchanějším rozhlasovým stanicím na českém trhu, denní poslechovost se pohybuje v rozmezí 800–900 tis. posluchačů.

-mav-