Savo mění komunikační strategii, zdůrazňuje vůni

úterý, 14. července 2020, 16:30 Aktuality, Reklama MediaGuru

Tradiční značka Savo zdůrazňuje ve své nové komunikaci nejen to, že dobře čistí, ale také že voní.

Zdroj: Savo

Zdroj: Savo

Tradiční značka Savo (na trhu od r. 1973) přichází s novou komunikační strategií, jejímž cílem je posunutí vnímání značky od „čisticích prostředků zapáchajících po chlóru“ do „vonícího pomocníka v domácnosti pro 21. století”. 

Nová televizní reklama značky vznikala plně v české lokální produkci na základě poptávky společnosti Unilever, kreativního konceptu agentury Havas, produkce a technické realizace agentury Digičáry. Spoty režíroval Michal Hruška. Savo se v sérii dvou nových reklam natáčených ve vile v pražských Lysolajích profiluje jako „moderní značka, která voní”.

„Naším cílem bylo komunikovat značku Savo jakožto produkt, který nejen spolehlivě dezinfikuje, ale také voní. Značka dlouhodobě bojuje s nálepkou zápachu chlóru, to už ale dávno není pravda,“ uvedla Tereza Nejezchlebová, home&hygiene category manager CZ/SK značky Savo.

Savo komunikuje jak verzi zaměřenou na čisticí prostředky, tak ale také prezentuje relativně novou řadu pracích prostředků.

Zdroj: Savo

Zdroj: Savo

„Točili jsme v době koronaviru, kdy část štábu musela být testována na koronavirus, všichni jsme museli být v rouškách a na místě byl přítomen doktor, který měřil teplotu. I přes tyto nástrahy díky efektivní spolupráci s mnoha freelancerovými odborníky se nám podařilo vejít do skromného budgetu a vše zvládnout za jeden den. To je pro klienta v situaci před nastupující ekonomickou krizí značná výhoda," popsal Vítek Koubský, co-founder agentury Digičáry.

-mav-