Greenpeace v kampani vyzývá k pomoci planetě

čtvrtek, 20. srpna 2020, 07:25 Aktuality, Reklama MediaGuru

„V nejistých časech pandemie si lidé pomáhají, pomozme i planetě,“ apeluje Greenpeace v novém spotu ke kampani #spoluproklima.

Zdroj: Repro YT Greenpeace ČR

Zdroj: Repro YT Greenpeace ČR

Organizace Greenpeace spouští novou fázi kampaně #spoluproklima, která vyzývá českou vládu, aby neignorovala hrozby globální klimatické krize. Stěžejním pilířem této komunikační fáze je krátký film inspirovaný chováním lidí během pandemii koronaviru.

„Inspirovalo mne dění, které jsme v době karantény všichni prožívali na vlastní kůži i zprostředkovaně díky médiím a sociálním sítím. Přístup každého z nás k tomu, co je opravdu důležité, se během pandemie změnil. Byli jsme svědky toho, jak jako společnost dokážeme stát jeden při druhém a navzájem si pomáhat,“ popisuje režisér Luboš Rezler. Film sleduje prostřednictvím tří hlavních postav nejen dopady koronaviru, ale také ekologickou krizi v podobě kolapsu českých lesů.  „Hlavním motivem je empatie, která se v lidech probudila, a rádi bychom, abychom podobně empatičtí dokázali být i v případě změn klimatu,“ dodává Rezler.

Hlavních rolí mladého dobrovolníka, zdravotní sestry a babičky se ujali Radim Nevyhoštěný, Barbora Lodeová a Michaela Křivánková. O kameru se postaral Tomáš Kotas, stříhal Filip De Pina, hudbu dodal Jan Šléška, zvuk obstaralo studio BeepMichelem Vaňkem, o texty se postarala Jana Patočková. Produkčně spot zaštítili Adam Rýgl a Janek Palovský a color grading vyladilo londýnské studio The Mill pod Thomasem Manghamem.

Spolu se spotem spouští Greenpeace také speciální landing page, jejímž cílem je posbírat podpisy pod výzvu Spolu pro klima.

-stk-