Ikea vydává katalog 2021 v inovované formě

čtvrtek, 13. srpna 2020, 13:10 Aktuality, Marketing, Reklama MediaGuru

Tradiční katalog Ikea slaví 70. narozeniny, vychází v nové formě a snižuje počet tištěných výtisků na 179 tisíc.

Katalog 2021 vyjde letos ve 179 tisíc kusech, loni to bylo 350 tisíc kusů, zdroj: Ikea

Katalog 2021 vyjde letos ve 179 tisíc kusech, loni to bylo 350 tisíc kusů, zdroj: Ikea

V pátek 14. srpna vychází nový katalog Ikea 2021. Ikea pokračuje ve snižování počtu tištěných výtisků a v posilování digitální verze katalogu. Ta má mít čistší design, přehlednější a intuitivnější rozhraní a několik přidaných funkcí na sdílení obsahu. Uživatel si bude moci vybrat, zda se bude v digitálním katalogu posouvat jako v souboru pdf, listovat si v něm podobně jako v tištěné verzi nebo si ho prohlížet po jednotlivých stranách.

Ikea si letos připomíná 70. výročí katalogu, který letos dozná určitých změn. Soustředí se na zařizování domova a spíše než prezentace výrobků nabízí inspiraci a praktické tipy do domácnosti. „Chceme lidem pomoci, aby zdravější a udržitelnější život byl snadno dosažitelný,“ říká Matteo Paolo Montana, manažer pro interiérový design Ikea ČR. 

Velkou změnou jsou tzv. hotspoty na místech, kde jsou na fotkách zobrazené výrobky. Pokud uživatel klikne přímo na obrázek, otevřou se mu informace o daném výrobku podobným způsobem jako na webu Ikea.cz a z této nabídky je možné vložit výrobek přímo do nákupního košíku.

Ikea postupně snižuje množství tištěných katalogů. Katalog na rok 2019 v Česku tiskla v objemu přes 1,5 milionu kusů, o rok později to bylo 350 tisíc kusů a letos bude výtisků 179 tisíc. Opět budou k dispozici jen v obchodních domech Ikea a nepůjdou do schránek.

Marketingová kampaň na podporu katalogu probíhá do konce měsíce srpna na různých kanálech, od sociálních sítí přes RTB, OOH až například po rádio. Vznikla ve spolupráci s kreativní agenturou Triad a zaměřuje se také na výdejní místa Ikea, kde budou hostesky rozdávat omezené množství tištěných katalogů.

-zue-

Ikea se mění, otevře sedm výdejních míst v regionech

úterý 21. ledna 2020

-zue-