Kateřina Hrubešová opouští SPIR, střídá ji Jana Břeská

čtvrtek, 27. srpna 2020, 09:20 Aktuality, Internet & Mobil MediaGuru

Kateřina Hrubešová opouští po 14 letech vedení profesního internetového sdružení SPIR.

Kateřina Hrubešová, zdroj: SPIR

Kateřina Hrubešová, zdroj: SPIR

Jana Břeská, dosavadní public affairs manažerka Sdružení pro internetový rozvoj (SPIR), bude od 1. září 2020 novou výkonnou ředitelkou. Na svůj post byla jmenována za jednomyslné podpory výkonné rady. Stávající ředitelka, Kateřina Hrubešová, odchází z vedení SPIR po 14 letech. Jana Břeská se bude nadále věnovat public affairs i z titulu výkonné ředitelky, oznámilo sdružení ve čtvrtek.

Jana Břeská nastoupila do SPIR jako manažerka public affairs v roce 2016. Předtím působila přes pět let ve státní správě, na Ministerstvu průmyslu a obchodu a na Úřadu vlády. „Za dobu svého působení ve SPIR si u státní správy i ostatních oborových asociací Jana Břeská získala respekt, bylo proto logickým krokem, aby v těchto navázaných vztazích pokračovala i v nové pozici,“ komentoval volbu a rozhodnutí výkonné rady její předseda Michal Hanák. „Oceňuji vše, co pro SPIR Kateřina Hrubešová za 14 let udělala a respektuji její rozhodnutí přijmout nové výzvy,“ dodal Hanák.

Jana Břeská, výkonná ředitelka SPIR, zdroj: SPIR

Jana Břeská, výkonná ředitelka SPIR, zdroj: SPIR

Sdružení pro internetový rozvoj (SPIR) v České republice je profesní sdružení působící v oblasti internetu od roku 2000. V současné době tvoří členská základna sdružení 35 členů. Kromě provozování jednotného výzkumu návštěvnosti a sociodemografického profilu návštěvníků internetu NetMonitor, realizuje projekt monitoringu internetové reklamy AdMonitoring a analýzy zásahu reklamních kampaní AdAudit. Připravuje také odbornou konferenci nejen o online marketingu IAC a každoroční průzkum inzertních výkonů internetové reklamy. 

-mav-