Lidl na podzim otevře v Brně svou nejmenší prodejnu

středa, 12. srpna 2020, 12:50 Aktuality, Retail MediaGuru

Lidl otevře letos v listopadu na Náměstí Svobody v Brně svou historicky nejmenší prodejnu o rozloze 606 m². Bude mít dva vchody a vstup přes eskalátory.

Prodejna v Brně bude nejměnší v ČR o rozloze 606 m², zdroj: Lidl

Prodejna v Brně bude nejměnší v ČR o rozloze 606 m², zdroj: Lidl

Obchodní řetězec Lidl plánuje otevřít letos v listopadu svou nejmenší prodejnu v ČR na Náměstí Svobody v centru Brna. Obchod o rozloze 606 m² bude ve druhém podlaží obchodního centra Rozkvět

Jen v loňském roce vznikla polovina nových prodejen Lidlu přestavbou stávajících budov. Řetězec mění postupně strategii a nestaví již nové prodejny jen na zelené louce. Důvodem je nedostatek pozemků v centrech velkých měst. Firma musí hledat prostory i tam, kde by dříve nestavěla.

Vnitřní uspořádání nové prodejny je navrženo tak, aby i přes omezenou prodejní plochu přineslo zákazníkům komfortní nakupování. Díky atypickému rozmístění regálů zde bude široký sortiment čerstvých potravin, ovoce a zeleniny, masa a mléčných výrobků jako v jiných prodejnách.

„I přes menší prodejní plochu v naší prodejně naleznou zákazníci širokou škálu našich produktů včetně čerstvého pečiva. V neposlední řádě mohou využít WIFI připojení zdarma či vyzkoušet lahodnou kávu z automatu vyrobeného speciálně pro prodejny Lidl,“ dodává Iveta Barabášová, mluvčí společnosti Lidl.

Návštěvníci mohou do objektu vstoupit jak z Náměstí Svobody, tak z ulice Panské. Do druhého podlaží, kde se nachází prodejna, se přemístí za pomoci eskalátorů či schodiště. Ke snadnější orientaci zákazníků poslouží 3D grafické nápisy, LED osvětlení a barevné provedení interiéru. Půjde o čtrnáctou prodejnu Lidl v jihomoravské metropoli a celkově o již 263. prodejnu v ČR.

-zue-

Lidl kvůli nedostatku pozemků mění strategii

středa 20. února 2019