Nova na podzim: Ordinace ve čtvrtek, MasterChef proti Slunečné

čtvrtek, 6. srpna 2020, 14:25 TV MediaGuru

Televize Nova představila své podzimní programové schéma. Hlavní novinkou je změna vysílacího času seriálu Ordinace v růžové zahradě.

Ordinace v růžové zahradě 2, zdroj: TV Nova

Ordinace v růžové zahradě 2, zdroj: TV Nova

Televizní skupina Nova nabídne v letošním podzimním vysílání především své osvědčené pořady. Přinese premiérové díly seriálů Specialisté, Ordinace v růžové zahradě 2, objeví se také nové řady reality show Výměna manželek, Malé lásky, Tvoje tvář má známý hlas a MasterChef. Přesto je oznámené programové schéma v jistém smyslu přelomové: Nova se rozhodla vysílat svůj vlajkový seriál Ordinace v růžové zahradě jen jednou týdně ve čtvrtek, a to po dvou dílech. V úterním vysílacím čase se místo Ordinace objeví reality show MasterChef. Nova tím zkouší reagovat na nástup konkurenčního seriálu Slunečná od TV Prima, který se stal letos na jaře nejsledovanějším seriálem a ve svém vysílacím čase Ordinaci pokořil.  

Kromě toho je nasazení pořadů Novy obvyklé: v pondělí pokračuje seriál Specialisté, ve středu půjdou reality show Výměna manželek a Malé lásky. Na sobotní večery Nova nasazuje nové díly reality show Tvoje tvář má známý hlas. Páteční večery jsou vyhrazeny reprízám seriálů Policie Modrava a Dáma a Král, nedělní filmům. V odpoledním a podvečerním vysílání pokračuje pořad Co na to Češi a seriál Ulice.

Programový plán TV Nova pro podzim 2020

Programový plán TV Nova pro podzim 2020

„Skupina Nova si drží pozici lídra televizního trhu. V cílové skupině 15–54 jsme v prvním pololetí 2020 v prime-time dosáhli 36% podílu sledovanosti a každý den oslovíme téměř 4,7 milionu diváků starších čtyř let,“ uvedla Alex Ruzek, ředitelka sekce programu skupiny Nova.

Nova na tiskové konferenci, která se konala online, oznámila, že do vysílání také připravuje svatební sociální experiment Married at First Sight (český název bude upřesněn) a reality show Utajený šéf.

Osmá řada reality show Tvoje tvář má známý hlas představí několik novinek. Pořad bude nově moderovat Vladimír Polívka. Pozici předsedy poroty tentokrát obsadí moderátor minulých řad Ondřej Sokol, hodnotit výkony s ním bude účastnice páté řady, herečka a zpěvačka Eva Burešová. Trojici porotců doplní Aleš Háma.

Trojici porotců v pořadu MasterChef Česko tvoří Radek Kašpárek, Přemek Forejt a Jan Punčochář. Do seriálu Ordinace v růžové zahradě se pak vrací postava Mariky Šopovské.

Z českých i zahraničních filmových premiér odvysílá Nova komedii Román pro pokročilé s Markem Vašutem, snímek Špindl 2, rodinné drama Můj příběh nebo romantický film Šťastný nový rok. Ze zahraničních filmů to bude akční snímek Rampage: Ničitelé, krimi komedie Debbie a její parťačky či komedie Noční hra a Máš ji!. Ze zahraničních seriálů nabídne Nova kriminálku Castle na zabití a nové díly čtvrté a páté řady seriálu Námořní vyšetřovací služba: New Orleans.

Start vysílání pořadů TV Nova

  • Ulice: pondělí 17. 8. 2020
  • MasterChef Česko: úterý 25. 8. 2020
  • Výměna manželek: středa 26. 8. 2020
  • Malé lásky: středa 26. 8. 2020
  • Ordinace v růžové zahradě 2: čtvrtek 27. 8. 2020
  • Specialisté: pondělí 31. 8. 2020
  • Tvoje tvář má známý hlas: sobota 5. 9. 2020

Všechna programová schémata včetně tematických stanic si můžete prohlédnout níže. Magazín s podzimním vysíláním a se záznamem tiskové konference je k vidění zde.

-mav-