Ředitel programu ČT Milan Fridrich slaví padesátiny

středa, 5. srpna 2020, 07:30 Aktuality, TV MediaGuru

Milan Fridrich, který 5. srpna slaví padesátiny, spojil většinu své kariéry s Českou televizí.

Milan Fridrich, zdroj: Internet Info

Milan Fridrich, zdroj: Internet Info


Novinář Milan Fridrich, který 5. srpna oslaví padesátiny, začínal jako zahraniční reportér Českého rozhlasu, většinu své kariéry spojil s Českou televizí, kde působí od roku 2011 jako ředitel programu. Fridrich je také autorem cestopisů a externím pedagogem na VŠE.

V letech 1995 až 1997 začínal v Českém rozhlase jako zahraniční reportér, v rozhlase byl později vedoucím zahraniční redakce. Poté pracoval jako stálý zpravodaj nejprve Českého rozhlasu a později Hospodářských novin v Bruselu. V ČT byl postupně šéfeditorem kanálu ČT24, ředitelem zpravodajství a výkonným ředitelem nových médií. Ředitelem programu ČT je od října 2011, kdy do čela ČT nastoupil Petr Dvořák.

Fririch také napsal dvě knihy cestopisů Mazlení s vepři a Valčík s babiznou. S ČT natočil asi 70 cestopisů Postřehy odjinud - z Belgie, Nizozemska, Itálie, Lucemburska a Turecka.

Fridrich krátce studoval v Rusku a v roce 1995 vystudoval filosofii na Filosofické fakultě Univerzity Karlovy. V roce 2015 získal MBA v oboru Management a řízení podniku na Prague Business School.

-čtk-