Síť Traficon rebranduje své prodejny

pátek, 14. srpna 2020, 07:30 Retail, Aktuality MediaGuru

Maloobchodní síť s tabákovými výrobky a tiskovinami Traficon rebranduje své prodejny.

Nová prodejna Traficonu v Praze na Budějovické, zdroj: Traficon

Nová prodejna Traficonu v Praze na Budějovické, zdroj: Traficon

Maloobchodní síť s tabákovými výrobky a tiskovinami Traficon rebranduje své prodejny. Změny se týkají jak proměny interiéru, tak vizuální identity. Hlavním cílem je modernizovat a sjednotit vzhled prodejen a rovněž i používaný název. Spotřebitelé mohou znát prodejny pod názvy Tabák Traficon nebo také DT Traficon.

Síť Traficon čítá téměř 150 prodejen po celé republice. Prodejna na pražských Lukách prošla rebrandingem jako jedna z prvních. Postupně se nový koncept zavádí i v ostatních prodejnách. Rebranding by měl být ukončen cca do konce roku 2022.„Rebranding loga jde ruku v ruce s naší dlouhodobou strategií modernizace a inovace našich prodejen a celkového vnímání značky Traficon. První kroky tímto směrem začaly již v druhé polovině roku 2019 výstavbou nových jednotek s nadčasovým a zcela moderním designem podtrhující nejnovější trendy v maloobchodním sektoru. Důkazem naší správné cesty je celkově stoupající a rostoucí spokojenost zákazníka odrážející se v celkových výsledcích společnosti," uvedl Tomáš Slavík, výkonný ředitel společnosti Traficon. ​

S projektem rebrandingu pomáhá Traficonu marketingový konzultant Radek Škornička. „Důležitým krokem je sjednocení designu, který byl dosud napříč prodejnami roztříštěný. To vedlo i k tomu, že znalost sítě je mezi nakupujícími relativně nízká vzhledem k tomu, že značka je na trhu už od 90. let a že ve svém segmentu patří mezi TOP 3 hráče,“ vysvětluje Škornička. Dodává přitom, že proces obnášel i restrukturalizaci dalších firem, patřících do DT-holdingu, vlastněného podnikatelem Danielem Tomešem. Proto došlo k přejmenování ostatních firem z holdingu tak, aby název Traficon zůstal využit jen pro prodejny tabáku, tiskovin, rychlého občerstvení a dalšího sortimentu.

„Naší snahou bylo zviditelnit název Traficon. Vnímáme prodejny především jako místo na cestě, kde je možné koupit si noviny nebo časopisy, občerstvit se. Není to jen tabák. Proto se snažíme zpříjemnit zákazníkovi nákup i koutky s kávou. Iniciály DT zůstávají charakteristickým podpisem a jsou v novém logu jasně vidět,“ popisuje dále Radek Škornička.

Daniel Tomeš založil síť trafik Traficon v roce 1996 v Liberci. K dnešnímu dni ji tvoří 139 prodejen, roční obrat se pohybuje na úrovni 1,5 mld. Kč.

-mav-