V kampani #ChooseWomen nominováno již 100 žen podnikatelek

úterý, 25. srpna 2020, 07:30 Aktuality, Reklama MediaGuru

V kampani #ChooseWomen bylo zatím nominováno zhruba 100 podnikatelek a přes sociální sítě osloveno přes 23 tisíc lidí.

Fitness trenérka Lenka Quit zaznamenala díky kampani nárůst zájmu napříč republikou, zdroj: FB Podnikatelky.eu.

Fitness trenérka Lenka Quit zaznamenala díky kampani nárůst zájmu napříč republikou, zdroj: FB Podnikatelky.eu.

Kampaň #ChooseWomen, která běží od června, má podpořit malé a drobné podnikatelky i živnostnice v době koronavirové krize. Některé pocítily v posledních měsících až 100% pokles zájmu o své služby nebo zboží, kvůli nařízeným opatřením nemohly svou práci vykonávat nebo přišly o klientky. Kampaň, iniciovaná v České republice Českomoravskou asociací podnikatelek a manažerek (ČMAPM), má tyto ženy zviditelnit a podpořit jejich podnikání.

Účelem je, co největší zapojení regionů a měst z celé České republiky, aby se ukázalo, kde všude a v jakých oborech ženy podnikají. „Chceme ukázat, že i malé a drobné podnikání má svůj smysl, význam a důležitost pro život na malém městě či vesnici. Vytváří se tak kvalitnější prostředí pro život nás všech,“ říká Kateřina Haring, prezidentka Českomoravské asociace podnikatelek a manažerek (ČMAPM).

Aktuálně bylo v rámci kampaně nominováno kolem 100 podnikatelek, stále přicházejí další nominace. Zastoupeno je 18 různých oborů: „tradiční“ jako kosmetika, kadeřnictví, gastro a ubytovací služby, ale i méně obvyklé jako hipoterapie, fotografování, vyšívání, angličtina, zahradnictví, PR služby, doprava a logistika.

Vedle zvýšení zájmu o služby vznikají i nové spolupráce mezi nimi. Příkladem je třeba Evženie Galová, majitelka firmy Mejvy na zakázkové vyšívání, jež k tomu dodává: „Přidanou hodnotu kampaně vidím v tom, že se mezi sebou poznají ženy, klientky i byznysmenky, které by o sobě jinak ani nevěděly. Takto jsem se seznámila třeba s návrhářkou Ivanou Rosovou, která nás díky kampani oslovila, a vypadá to na navázání spolupráce.“

Kosmetička Markéta Ondrejášová získala díky nominaci nové klientky, zdroj: FB Podnikatelky.eu.

Kosmetička Markéta Ondrejášová získala díky nominaci nové klientky, zdroj: FB Podnikatelky.eu.

Evženie Galová se takto seznámila s návrhářkou Ivanou Rosovou a plánují spolupráci, zdroj: FB Podnikatelky.eu.

Evženie Galová se takto seznámila s návrhářkou Ivanou Rosovou a plánují spolupráci, zdroj: FB Podnikatelky.eu.

Podnikatelky vidí i konkrétní dopady. „Byla jsem překvapena, když mně asociace představila jako první ženu v kampani #ChooseWomen. Lidé z okolí si mně začali více všímat a zaznívají slova uznání,“ popisuje květinářka Lucie Brusová. Kosmetičce Markétě Ondrejášové se po postech na FB a Instagramu přihlásily nové klientky díky tomu, že ji doporučuje asociace. Zviditelnění napříč celou republikou a nárůst zájmu zaznamenala i fitness trenérka Lenka Quitt.

Celkem se podařilo na sociálních sítích oslovit již přes 23 tisíc lidí. Kampaň využívá Facebook, LinkedIn i Instagram, největší zásah a aktivitu přitom zaznamenává na Facebooku. Všechny zúčastněné podnikatelky se shodují na tom, že se jim po uveřejnění příspěvku znatelně zvedla sledovanost. Kampaň běží od června do prosince 2020 a iniciovala ji organizace OSN.

Začíná kampaň na podporu žen podnikatelek

pondělí 8. června 2020

-zue-