Air Bank se pouští na pole krátkodobých půjček

středa, 30. září 2020, 15:20 Aktuality, Reklama MediaGuru

Air Bank vstupuje na trh krátkodobého financování menších nákupů. Od neděle bude na novinku lákat kampaní.

Zdroj: Air Bank

Zdroj: Air Bank

Air Bank se rozhodla vstoupit na nové pole – na trh krátkodobého financování menších nákupů. „Pro nás je to první krok do odvětví bankovnictví, ve kterém jsem doposud nebyli. Chceme tím změnit způsob, jak vyřešit nečekané výdaje,“ uvedl ředitel marketingu a nových služeb společnosti Jakub Petřina. 

Nákupy bez použití vlastních peněz řeší lidé dnes buď nákupem na splátky, použitím kreditní karty, nebo spotřebitelskou půjčkou. „Naše vize je taková, že si klienti při potřebě nákupu nějakého zboží bez použití vlastních peněz jednoduše a okamžitě zajistí potřebnou částku ve svém mobilu a rovnou ho jím zaplatí. Chceme vyzkoušet, jestli by lidi měli o takový pohodlný nákup zájem,“ popsal Petřina.

Novinkou chce Air Bank lidem nabídnout možnost půjčit si až 50 tisíc korun přes mobilní telefon. Stačit k tomu bude jen založení účtu Air Bank v aplikaci, pokud ho zájemci o půjčku ještě nemají, dále sjednání kontokorentu a zažádání si o platební kartu, kterou mohou ihned začít použít v rámci Apple Pay a Google Pay, následně jim přijde poštou i ve fyzické podobě. Na splacení bezúročné půjčky má zákazník tři měsíce. Pokud tuto dobu na splacení přesáhne, zúročí se mu půjčka úrokem na kontokorent ve výši 18,9 %. 

„Chceme s touto službou oslovit i nové klienty, kteří k nám doposud nepřišli za běžným účtem,“ vysvětlil Jakub Petřina s tím, že o půjčku si tak mohou zažádat i neklienti Air Bank. 

Od října do konce prosince si nechává Air Bank testovací období, po němž si vyhodnotí, jaký je o službu zájem, a případně ji pozmění. Po celou dobu bude novinku podporovat kampaň v televizi a na internetu, opět v osvědčeném konceptu dvou světů, se kterým banka pracuje od svého vstupu na trh v roce 2011. Autorem kreativy je agentura McCann Prague. 

-stk-