ČRo Vltava má novou vizuální identitu i kampaň

úterý, 8. září 2020, 15:55 Aktuality, Marketing, Reklama MediaGuru

Kromě programových změn představuje Český rozhlas Vltava i svou novou vizuální identitu a kampaň.

Klíčový vizuál kampaně Českého rozhlasu Vltava, zdroj: ČRo

Klíčový vizuál kampaně Českého rozhlasu Vltava, zdroj: ČRo

Od začátku září prochází Vltava programovou změnou, kterou komunikuje rozsáhlá marketingová kampaň postavená na nové vizuální identitě stanice. Námět i realizace pochází z grafického studia Českého rozhlasu.

„Jednotlivé vizuální prvky ‚nové‛ Vltavy budou aplikované v marketingovém mixu zahrnujícím outdoor, online, print i on-air komunikační aktivity v průběhu celé kampaně, a to až do konce roku 2020. Vizuály staví na detailních portrétech osobností ČRo Vltava – Jany Plodkové, herečky, která je zároveň hlasem stanice, nebo Vladimíra Franze, hudebního skladatele, výtvarníka a moderátora pořadu Sedmé nebe,” uvedl ředitel Komunikace, marketingu a obchodu Českého rozhlasu Jiří Hošna.

Dále je tváří kampaně divadelnice a zpěváčka Monika Načeva a zpěvačka Sára Vondrášková aka Never Sol. Obě interpretky také moderují a zaznívají v autorském hudebním pořadu Sedmé nebe. 

Zdroj: ČRo

Zdroj: ČRo

Zdroj: ČRo

Zdroj: ČRo

Barevné ladění fotografií duotónem, které je v kampani užito, odráží a rozvíjí korporátní barevnost stanice ČRo Vltava. Pracuje se základní barevností tyrkysové i její doplňkovou barevnou škálou využívající tmavší odstíny modré. „Duotón je moderovaný dalšími barvami – značkami programového pilíře. K minimalistické formě tohoto kontrastu přísluší jistá strohost architektury komunikace, díky které vzniká čitelnost a identifikace brandu. Vizuální formy jsou v něm, se stejnou úrovní, doplňovány sémantickými vzorci. Piktogramy, textové logotypy, vyjadřují stejné motivy jinou formou,“ doplnila Michaela Doležalová z grafického studia Českého rozhlasu, která je společně s Františkem Novotným autorkou konceptu.

Výrazným vizuálním prvkem vizuálů je portrét v kombinaci s typografií doplněný o zpřístupnění jednotlivých vizuálů k hlavním programovým pilířům (hudba, slovo, kultura) pomocí barevných kódů a piktogramů, které podporují orientaci v programové nabídce Vltavy. „Pilíř ‚hudba‛ je charakterizován zvukovou křivkou, ‚slovo‛ je znázorněno ikonou nalinkovaného textu a ‚kulturní publicistika‛ těží ze symbolu zoomu z digitálních fotoaparátů jako motiv cílící na informace,“ dodal František Novotný.

Nový vizuální styl vznikl kompletně in-house v Oddělení marketingu Českého rozhlasu. Osobnosti vyfotil Vojtěch Havlík, hudební dramaturg ČRo. Online grafiku připravil Vladimír Staněk, grafik Nových médií ČRo. Komunikaci značky zajišťuje Marika Mazáková, brand manažerka ČRo Vltava.

-stk-

Český rozhlas Vltava zavádí další programové změny

pondělí 31. srpna 2020

-stk-