ČT:D uvede nové díly Pata a Mata nebo seriál Honza a beránek

čtvrtek, 3. září 2020, 07:30 Aktuality, TV MediaGuru

Novinkou ve vysílání dětské stanice ČT:D bude také seriál o stavu planety Rejpavá žížala.

Honza a beránek. zdroj: ČT

Honza a beránek. zdroj: ČT

Dětský kanál České televize ČT:D odvysílá letos na podzim například ekologicky zaměřený seriál Rejpavá žížala, nové díly Pata a Mata nebo večerníček Honza a beránek podle Josefa Lady. Vrací se i Agent v kapse nebo Pětka z garáže. Pokračuje také seznamování s klasickou hudbou v pořadu Hudební perličky Pavla Šporcla. Po celý školní rok se ČT :D bude věnovat tématu ochrany životního prostředí. 

„V nové sezóně jsme se zaměřili na ekologii a environmentální výchovu. Téma, které silně rezonuje u dospělých, ale vnímáme jako důležité jej jednoduše představit i malým divákům,“ uvedl generální ředitel ČT Petr Dvořák.

Jednotlivé pořady doplňuje interaktivním obsahem, hrami a aplikacemi webový portál Decko.cz. Déčko také připravilo celoroční vzdělávací soutěž nazvanou Planeta je Prga, která se zaměřuje na téma ochrany životního prostředí.

Vzdělávání prostupuje i do dalších projektů České televize určených dětem. Na obrazovky se vrátila UčíTelka a v rozšířené verzi pokračuje i platforma ČT edu, informovala ČT na středeční tiskové konferenci.

-mav-