Dáme jídlo bude pro Tesco dovážet nákupy do půlhodiny

pondělí, 7. září 2020, 14:20 Aktuality, Retail MediaGuru

Služba rozvozu Dáme jídlo zahajuje spolupráci s Tesco Expres. Nákupy slibuje přivézt do 30 minut.

Zdroj: Dáme jídlo

Zdroj: Dáme jídlo

Česká služba rozvozu Dáme jídlo vstupuje do zcela nového segmentu. Ve spolupráci s Tesco Expres nabídne kromě jídla z restaurací i doručení nákupu. Slibuje, že jej doveze do 30 minut od objednání. Množství spolupracujících prodejen Tesco Expres se bude postupně rozšiřovat, stejně jako počet nových partnerů, které nebudou tvořit jen supermarkety.

„Pro rychlé doručení zboží objednaného online se ve světě vžil název quick commerce. Spoluprací s Tesco Expres nyní do tohoto rychle se rozvíjejícího segmentu vstupujeme,” říká výkonný ředitel společnosti Dáme jídlo Filip Fingl a pokračuje: „Věříme, že již velmi brzy budeme schopni našim zákazníkům doručit nejen potraviny, ale i další zboží.“

Zpočátku bude možné objednat nákup z deseti vybraných prodejen Tesco Expres v Praze. Oproti běžné nabídce supermarketů bude v první fázi možné vybírat z přibližně šesti stovek položek. V další fázi se počítá nejen s postupným navyšováním množství dostupného zboží a počtu prodejen Tesco Expres, ale i s rozšiřováním okruhu partnerů. Časem tak Dáme jídlo plánuje rozvoz i delikates, květin či dalšího zboží.

Výkonný ředitel Tesco pro ČR Patrik Dojčinovič věří, že nová služba bude mít u zákazníků úspěch právě díky okamžitému doručování nákupů složených z jejich oblíbených položek. „Neustále se snažíme reagovat na rychle se měnící potřeby našich zákazníků a v dnešní uspěchané době je úspora času jednou ze základních podmínek při výběru služeb,“ popisuje.

Podle údajů mateřské společnosti Dáme jídlo, firmy Delivery Hero, vzrostly objednávky quick commerce ve druhém čtvrtletí letošního roku téměř dvojnásobně, přičemž počet partnerů celosvětově přesáhl 20 tisíc. Kromě potravin dnes dodává také elektroniku, květiny nebo volně prodejné léky. Klíčovým parametrem quick commerce je především rychlost dodání. Proto by také nákupy z Tesco Expres měly za zákazníkem vyrazit do 15 minut od objednání. Cena za doručení nákupu z Tesco Expres je 69 korun a objednávka musí přesáhnout částku 99 korun. Zákazníci mohou využít většinu běžně používaných platebních metod.

Tesco již samo doručuje nákupy přes online supermarket iTesco. Od června na celém území České republiky nabízí službu Tesco Zásilka, kde nabízí rozvoz trvanlivých potravin, drogerie, nápojů, potřeb pro děti a domácnost či krmiva pro domácí zvířata.

Tesco zavádí svou službu Zásilka pro celou ČR

úterý 2. června 2020

-stk-